vaistai.lt

Miego trūkumas mus veikia žymiai labiau nei manyta anksčiau (548/0) 

Miego trūkumas mus veikia žymiai labiau nei manyta anksčiau - šiandien gulkitės anksčiauDėl ko dažnai vėluojate gultis į lovą? Bandote pabaigti dienos darbus? Na, naujas Mičigano valstijos universiteto tyrimas įrodo, kad to daryti paprasčiausiai nereikėtų.

Miego trūkumas kenkia praktiškai visoms organizmo funkcijoms. Jei prastai miegosite susidursite su virškinimo problemomis, širdies sveikatos bėdomis, išaugusia protinių ligų rizika ir visa eile kitų grėsmių, kurių jums tiesiog nereikia. Ir visgi, daugybė žmonių nesilaiko miego režimo. Jei miegoti neinate bandydami užbaigti dienos darbus, darote labai didelę klaidą.

Mokslininkai pakvietė 138 dalyvauti tyrime. 77 nemiegojo visą naktį, 61 gerai išsimiegojo savo lovoje. Dar vakare dalyviai atliko du testus. Vienas bandymas matavo reakcijos laiką, kitas - gebėjimą išlaikyti veiksmų seką. Pastarasis testas yra labai įdomus, nes jis matuoja kognityvines galimybes išlaikyti dėmesį, prisiminti savo paskutinį veiksmą ir planuoti sekantį. Tuos pačius bandymus dalyviai atliko ir ryte.

Paaiškėjo tai, kad kuomet dalyvių veiksmai bandymo metu buvo pertraukti vakare, 15 % atvejų jie sekoje padarė klaidų. Kaip galite įsivaizduoti, kai atlikinėjate susikaupimo reikalaujantį darbą ir esate sustabdyti, sugrįžti prie įprastos veiksmų sekos yra labai sunku. Tie dalyviai, kurie gerai išsimiegojo, tą 15 % klaidų statistiką išlaikė ir ryte. Tuo tarpu nemiegoję dalyviai klydo net 30 % atvejų. Žinoma, prastėjo ir reakcijos laikas, ir užduočių atlikimo laikas.

Ką tai reiškia? Na, mūsų pasaulis yra kupinas trikdžių. Nemažai jų yra ir jūsų galvoje. Jei manote, kad daugiau padirbėsite naktį ir taip pavysite savo darbotvarkę, klystate, nes, tikėtina, tada prasčiau dirbsite ryte. Neišsimiegojęs žmogus nesilaiko įprastos veiksmų sekos, o jei jam sutrukdoma, jam sunkiau sugrįžti prie darbo. Neišsimiegoję esate lėtesni ir ne tokie aštrūs, padarote daugiau klaidų, jūsų darbo kokybė yra prastesnė.

Tačiau niekas nežino, kiek miego žmogui iš tikrųjų reikia. Dažniausia rekomendacija - 8 valandos. Ir tai yra geras atskaitos taškas bei siekiamybė. Tačiau žmonės yra labai skirtingi - vieniems reikia 9 valandų, kitiems pakanka vos 6-7. Savo auksinio miego laiką turėsite surasti patys. Aukštesnį produktyvumą išlaikysite nustatę vienodą miego laiką kiekvienai dienai ir jo laikydamiesi net savaitgalį.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos