vaistai.lt

Ministras A. Veryga dalyvauja neformaliame ES sveikatos apsaugos ministrų susitikime (884/0) 

Ministras A. Veryga dalyvauja neformaliame ES sveikatos apsaugos ministrų susitikimeSveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga dalyvauja pirmadienį Valetoje prasidėjusiame neformaliame ES sveikatos apsaugos ministrų susitikime. Jį surengė ES Tarybai šiuo metu pirmininkaujanti Malta. Ministras A. Veryga taip pat dalyvaus Valetoje vyksiančioje konferencijoje „Vaistų retoms ligoms gydyti kūrimas ir prieinamumas“.

 Neformaliame ES sveikatos ministrų susitikime dalijamasi šalių patirtimi ir keičiamasi nuomonėmis dėl vaikų nutukimo, kovos prieš  ŽIV/AIDS pastangų intensyvinimo. ES sveikatos apsaugos ministrų susitikimo darbotvarkėje taip pat aktualūs inovatyvių technologijų taikymo retų ligų gydymui ir specializuotų paslaugų prieinamumo didinimo klausimai.

 Struktūrinio bendradarbiavimo tarp Europos sveikatos sistemų stiprinimas, siekiant geresnio inovatyvių vaistų ir technologijų prieinamumo, yra vienas iš Maltos pirmininkaujančios šalies prioritetų.

 Pasak Lietuvos sveikatos apsaugos ministro A. Verygos, siekiant ES valstybių, tarp jų ir mūsų šalies, piliečiams teikti aukštos specializacijos sveikatos paslaugas, reikia išspręsti specifinius su sveikatos specialistų parengimu, protų nutekėjimu  susijusius iššūkius. Ypač tai svarbu susiduriant su retomis ligomis. Tokių ligų sudėtingumas ir specifika reikalauja aukštos kokybės paslaugų ir priežiūros, kurias gali suteikti tik ribotas specialistų skaičius. Ministro teigimu, didelį darbą šioje srityje galės turės 24 Europos referencijos centrai, apie kurių veiklos pradžią buvo paskelbta š.m. kovo 9 d. Vilniuje vykusioje 3-joje Europos referencijos centrų konferencijoje. Tinkluose planuojama plėtoti  mokslinius tyrimus ir inovacijas, susijusias su retomis ligomis, operatyviai keistis su šių ligų diagnostika ir gydymu susijusia informacija bei nuolat tobulinti specialistų kvalifikaciją.

Maltoje vykstančioje konferencijoje „Vaistų retoms ligoms gydyti kūrimas ir prieinamumas“ taip pat dalyvaus sveikatos apsaugos viceministrė  Kristina Garuolienė.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos