vaistai.lt

Ministras A. Veryga su kitais ministrais tarsis, kaip suvaldyti koronavirusą (554/0) 

Ministras A. Veryga su kitais ministrais tarsis, kaip suvaldyti koronavirusąSveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga rytoj, vasario 13 d., Briuselyje (Belgijoje) atstovaus Lietuvai neeilinėje ministrų Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų Taryboje.

Čia ministras A. Veryga pristatys Lietuvos pasirengimą reaguojant į naujojo koronaviruso grėsmę bei užtikrinant, kad būtų galima kuo greičiau suteikti reikiamą pagalbą žmonėms, kuriems įtariama ar patvirtinta naujojo koronaviruso sukelta infekcija.

„Norime dar kartą nuraminti mūsų šalies žmones. Lietuva yra tinkamai pasirengusi kovai su naujuoju koronavirusu, nuolat stebi situaciją, atnaujina prevencinius veiksmus. Be to, Lietuvos visuomenės sveikatos specialistai vieni pirmųjų pradėjo dirbti oro uostuose, ko kitos šalys ėmėsi vėliau. Pasirengę ir medikai, didžiuosiuose miestuose esančių ligoninių infekcinių ligų padaliniai“, – sako ministras A. Veryga.

Anot jo, kol kas Lietuvoje nėra koronaviruso pavojaus, tad žmonėms nereikėtų nerimauti. Pastaruoju metu didėja pacientų srautas, kurie nori išsitirti dėl šio naujojo viruso, nors tam nėra jokio pagrindo, daugiau žmonių kreipiasi ir į vaistines, norėdami įsigyti kaukių, dezinfekcinio skysčio. Atkreipiame dėmesį, kad siekiant apsisaugoti nuo koronavirusinių infekcijų rekomenduojama laikytis standartinių ligos plitimą mažinančių priemonių: dažnai plauti rankas šiltu vandeniu ir muilu, neliesti rankomis veido ir akių, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (kosėti ar čiaudėti prisidengus vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę), vengti artimo sąlyčio su visais, kam yra pasireiškę kvėpavimo takų ligos simptomai, pavyzdžiui, kosulys, čiaudulys.

Taip pat šiame neeiliniame susitikime šalys pasikeis nuomonėmis dėl naujojo koronaviruso, aptars bendrus veiksmus ekstremalių situacijų metu, kurių svarbu imtis kuo skubiau, kaip sustiprinti bendradarbiavimą tarp valstybių, kokį vaidmenį turėtų atlikti Europos Komisija, teikiant pagalbą šalims narėms.

Tai, ką svarbu žinoti žmonėms:

- Jei nebuvote Kinijoje ir neturėjote sąlyčio su žmogumi, kuriam patvirtinta koronaviruso infekcija, jums nėra pagrindo nerimauti.

- Jei pajutote peršalimo simptomus, bet nebuvote Kinijoje ir neturėjote sąlyčio su žmonėmis, kuriems patvirtinta koronaviruso infekcija, jums nereikia skubėti į ligoninę ar skambinti greitajai pagalbai – tokiais atvejais, kaip įprastai, reikia kreiptis į šeimos gydytojus.

- Perštinti gerklė, galvos skausmas, kaulų laužymas ir kiti gripą ar paprasčiausią peršalimą primenantys simptomai nereiškia, jog užsikrėtėte naujuoju koronavirusu.

- Susirūpinti reikėtų, jei tokius simptomus pajuto žmogus, lankęsis Kinijoje ar turėjęs sąlytį su žmonėmis, kuriems patvirtinta naujojo koronaviruso sukelta infekcija. Tuomet jis neturėtų pats vykti į gydymo įstaigą, o nedelsiant skambinti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas!

 

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos