vaistai.lt

Mokslininkai kuria labai neįprastą terapiją - liepia žmonėms žiūrėti tiesiai į raudoną žibintuvėlį (774/0) 

Mokslininkai kuria labai neįprastą terapiją - liepia žmonėms žiūrėti tiesiai į raudoną žibintuvėlįLondono universiteto koledžo mokslininkai ką tik atliko įdomų tyrimą, kurio rezultatai gali padėti milijonams pasaulio žmonių. Jiems tereikės kasdien tris minutes įdėmiai žiūrėti tiesiai į ryškiai raudoną šviesą.

Senėjimas nėra malonus procesas. Kadaise puikiai veikęs kūnas ima rodyti pirmuosius susidėvėjimo ženklus ir viskas tarsi ima byrėti. Sulaukus 40 ima silpti ir regėjimas. Tai - visiškai natūralus procesas, tačiau tam ir turime mokslą, kad nereikėtų susitaikyti su nemaloniais visiškai natūraliais procesais.

Viena iš priežasčių, kodėl silpsta žmonių regėjimas - silpstančios mitochondrijos tinklainės ląstelėse. Mitochondrijos išskiria energiją, kuri yra reikalinga visiems procesams, įskaitant ir ląstelių atsinaujinimą bei dauginimąsi. Jei mitochondrijos tinkamai neveikia, tinklainė tiesiog neturi kitos išeities, bet silpti.

Ankstesni tyrimai parodė, kad tinklainės mitochondrijos reaguoja į 650-1000 nm šviesą. Tai - ryški raudona šviesa, kurią sugėrusios mitochondrijos tarsi atsigauna ir suaktyvėja. Tiesa, šis efektas nėra ilgalaikis, bet negi žmonės nenorėtų pasikrauti savo akių kiekvieną dieną?

Taigi, britų mokslininkai atliko tyrimą. Jame dalyvavo 24 žmonės, kurių amžius svyravo nuo 28 iki 72 metų. Jiems kasdien reikėjo žiūrėti į 670 nm šviesą, skleidžiamą iš LED žibintuvėlio. Mažas žibintuvėlis vienu metu aprėpė tik vieną akį, todėl procedūra užtrukdavo apie 6 minutes - po tris minutes kiekvienai akiai. Jei raudonos šviesos nauda būtų įrodyta, tikriausiai būtų sukurti prietaisai, kurie vienu metu įkrautų abiejų akių mitochondrijas. Gerai bent tai, kad akis gali būti užmerkta - akies vokas nefiltruoja tokios raudonos šviesos.

Šią procedūrą tyrimo metu reikėjo atlikinėti kasdien dvi savaites. Po to mokslininkai pastebėjo, kad tų tyrimo dalyvių, kurių amžius siekė ar viršijo 40 metų, iš tiesų pagerėjo. Jie geriau matė spalvas, jų akys buvo jautresnės kontrastams. Tuo tarpu jaunesnių žmonių rega nepakito.

Labai svarbu paminėti, kad reikės dar ne vieno tyrimo, kad šis efektas būtų galutinai patvirtintas. Neskubėkite žiūrėti į bet kokią raudoną šviesą ir tikėtis, kad jūsų rega pegerės. Tačiau jei paaiškės, kad tai tikrai veikia ir yra saugu, tai bus labai pigus ir lengvai prieinamas būdas sulėtinti su sėnėjimu susijusį regos prastėjimą. Toks žibintuvėlis, koks buvo naudojamas tyrime, kainuoja tik apie 13 eurų.

Parengta pagal:
Optically improved mitochondrial function redeems aged human visual declin
 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos