vaistai.lt

Moterys atskleidžia, kokie produktai joms suteikia daugiausia energijos ir padeda koreguoti svorį (1640/0) 

Moterys atskleidžia, kokie produktai joms suteikia daugiausia energijos ir padeda koreguoti svorįSaldi kava ar šokoladinis batonėlis atrodo yra būtent tai, ko reikia, kad gautume energijos. Tik ta energija kaip greitai gaunama, taip pat greitai ir prarandama, kadangi saldėsiai sparčiai pakelia cukraus kiekį kraujyje, tačiau jis taip pat greitai ir nukrinta.

Galiausiai po to dar labiau padidėja potraukis nesveikam ir saldžiam maistui, todėl verta žinoti, kad yra maisto produktų, kurie norimą energiją padės išlaikyti visą dieną, rašoma prevention.com.

Štai dešimties moterų – sportininkių, mitybos specialisčių, dietologių išpažintys – ką jos valgo kiekvieną dieną, kad jaustųsi energingos?

Mažos porcijos

„Prieš porą metų aš buvau išsekusi, turėjau antsvorio, pervargusi nuo gyvenimo, – teigia sporto instruktorė Sarah Foster. Kadangi buvau per daug pavargusi, kad gaminčiau, aš valgiau daug greitojo maisto, todėl norėdama nutraukti šį ciklą, pradėjau maitintis mažomis porcijomis 5–6 kartus per dieną. Neįtikėtina, kaip greitai mano kūnas sureagavo į tai!“

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: Kalakutienos „mėsainis“ su gvakamole, saldžiosios bulvės puselė, žaliosios salotos.

Gerieji riebalai

Dietologė Eliza Whetzel tikina, kad didžiausius energijos pokyčius pajuto tada, kai į mitybą įtraukė daugiau gerųjų riebalų – avokadų, graikinių riešutų, humuso, kokosų aliejaus. „Gerieji riebalai man tikrai padėjo pajausti skirtumą“, – tikino specialistė.

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: Salotos su vištiena, bolivinėmis balandomis, alyvuogėmis, avokadais bei alyvuogių aliejaus ir acto padažu.

Žalieji pusryčių kokteiliai

Rinkodaros direktorė Nancy Knutson tikina, kad kiekvieną rytą darytis žaliuosiu trintus kokteilius buvo puikus gyvenimo pokytis: „Turiu daugiau energijos nei anksčiau. Atimkite iš manęs kavą, tik palikite trintus kokteilius!“

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: Trintas kokteilis su šviežiais arba šaldytais vaisiais, bananais, graikišku jogurtu, špinatais, linų sėmenimis, baltymų milteliais.

Vanduo

Sveikatos psichologė Lyssa Menard sako, kad „vienintelis dalykas, kuris padėjo išlaikyti energiją visą dieną, – tai vanduo“. Tinkamas organizmo drėkinimas yra labai svarbus energijos lygiui palaikyti, todėl daugiau vandens – daugiau geros savijautos.

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: Savaime aišku, stiklinė vandens.

Energijos suteikiantys skanėstai be glitimo

Gyvenimo būdo trenerė ir jogos instruktorė Kerri Axelrod anksčiau kentėjo dėl chroniško nuovargio sindromo, kurį sukėlė autoimuninė liga: „Buvo dienų, kai negalėjau pasikelti iš lovos ir taip buvo tol, kol pakeičiau mitybą, t. y. atsisakiau perdirbto maisto, glitimo, pieno produktų. Kai pradėjau maitintis kitaip, pajutau ir energijos pokyčius.“

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: Energijos suteikiantys skanėstai iš migdolų sviesto, datulių, ispaninių šalavijų sėklų, avižų be glitimo, juodojo šokolado be pieno.

Energijos suteikiančios salotos

Integruotos mitybos ir sveikatos trenerė Cindy Santa Ana sako, kad popietinis energijos išsekimas dingo tuomet, kai ji sumažino suvartojamų angliavandenių bei cukraus kiekį. „Pradėjau valgyti maistą, kuriame gausu baltymų, skaidulų ir riebalų, kad palaikyčiau cukraus balansą kraujyje. Ir tai padėjo man numesti 25 kilogramus!“

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: „Galingos“ salotos, kurias sudaro 2 puodeliai žalumynų, 1 puodelis šviežių daržovių, baltymai (vištiena, tunas ar kiaušiniai), gerieji riebalai (riešutai, saulėgrąžų sėklos, alyvuogės), naminis padažas.

Acai uogos

Natūralus maisto šefė Liana Werner Gray po persikraustymo pasinėrė į nesveiko maisto rutiną: „Aš nuolat jaučiausi labai pavargusi, kadangi mano kūnas naudojo tiek daug energijos, kad suvirškintų rafinuotą cukrų ir perdirbtą maistą.“ Norėdama pažaboti potraukį, moteris pradėjo rinktis medų, datules ir vaisius bei pajuto, kad tai padeda kur kas geriau išlaikyti norimą energiją.

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: Acai uogų ir bananų piurė, puošta uogomis, granola be glitimo, ispaninių šalavijų sėklomis.

Sardinės

Finansų tinklaraštininkė Lyn Alden sako, kad pasirinkusi ketogeninę mitybą, kai suvartojama labai mažai angliavandenių, o daugiau riebalų, pajuto puikius pokyčius. „Nuo tos minutės, kai atsibundu, iki pat vakaro aš nejaučiu noro užkandžiauti ar energijos nuopuolio“, – tikina moteris.

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: Salotos su žaliomis lapinėmis daržovėmis, avokadu, sardinėmis, citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi.

Namuose gaminti energijos suteikiantys batonėliai

„Nusprendžiau išmėginti vegetarinę mitybą ir atradau naujų dalykų – pavyzdžiui, tapau kur kas energingesnė, be to, man nebereikia tiek kavos, kiek anksčiau“, – tikina tinklaraštininkė Julie Hancher.

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: Batonėliai, pagaminti iš bolivinių balandų, datulių, migdolų, žemės riešutų sviesto.

Kiaušinių baltymai

„Daug metų nevalgydavau pusryčių, kadangi man patikdavo valgyti vakare ir aš norėdavau tas kalorijas sutaupyti, – sako receptų knygų autorė ir įžymybių virtuvės šefė Devin Alexander. – Tačiau nedideli pusryčių pokyčiai pagreitino mano medžiagų apykaitą ir suteikė daugiau energijos. Kai pradedu dieną liesais baltymais, tuomet jaučiuosi sotesnė, geriau jaučiuosi.“

Mėgstamiausias energijos suteikiantis valgis: Kiaušinių baltymai įvairiomis formomis – kartu su sumuštiniais, omletas, plakti baltymai ir pan.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos