vaistai.lt

NVSC ragina keliautojus anketas pildyti elektoriniu būdu (1119/0) 

NVSC ragina keliautojus anketas pildyti elektoriniu būduNuo pirmadienio įsigaliojus prievolei, kai kiekvienas oro ar jūrų transportu į Lietuvą grįžtantis ar į ją atvykstantis keliautojas privalo pateikti savo asmens duomenis, užpildydamas anketą, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai ragina žmones tą padaryti elektroniniu būdu NVSC interneto svetainėje https://keleiviams.nvsc.lt/lt/form. Tai leistų sutaupyti  ir pačių žmonių, ir specialistų laiką.

Pasak NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėjos Ginretos Megelinskienės, kol kas tik nedidelė dalis keliautojų užpildo anketas elektroniniu būdu. Vien per vakar dieną Vilniaus oro uoste surinkta daugiau nei 500 popierinių anketų, kurių duomenis specialistams dar reikia suvesti į informacinę sistemą.  

„Tenka apgailestauti, kad žmonės pirmenybę teikia popierinėms anketoms. Tai labai apsunkina ir prailgina procesą, gaištamas ne tik specialistų, bet ir pačių keliautojų laikas. Tad labai raginame žmones naudotis galimybe užpildyti šią formą elektroniniu būdu. Tą, pavyzdžiui, galima padaryti dar prieš kelionę, laukiant lėktuvo oro uoste. Suprantame, kad koronavirusas nėra eilinė situacija, suprantame, kad žmonėms kyla papildomų rūpesčių, nepatogumų, tačiau tam, kad galėtume užtikrinti patogų ir greitą, be eilių patikrinimą oro uoste ir žmonės galėtų greičiau keliauti namo, reikalingas visų susitelkimas ir supratingumas. To labai šiuo metu tikimės“, – sako G. Megelinskienė.

NVSC primena, kad visi į Lietuvą oro ar jūrų transportu atvykstantys žmonės, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu, turi užpildyti popierines anketas arba registruotis elektroniniu būdu NVSC interneto svetainėje. 

Anketoje žmonės turi nurodyti vardą, pavardę, gyvenamąją vietą, lankytas šalis, kontaktinius duomenis, taip pat skrydžio numerį, sėdėjimo vietą lėktuve ar kelte.

Izoliuoti 14-lika dienų nuo atvykimo į Lietuvą dienos privaloma visiems, atvykusiems iš paveiktų teritorijų, bei užsieniečiams, atvykusiems iš trečiųjų šalių.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos