vaistai.lt

Nacionalinio vėžio instituto Chemoterapijos skyrius įsigijo modernių prietaisų (1539/0) 

Nacionalinio vėžio instituto Chemoterapijos skyrius įsigijo modernių prietaisųNuo šios savaitės Nacionaliniame vėžio institute Chemoterapijos skyriuje bus pradėti naudoti prietaisai, leisiantys greičiau ir tiksliau įvertinti paciento klinikinę būklę prieš kiekvieną chemoterapijos kursą.

„Praėjusios savaitės gale įsigijome 2 pulsoksimetrus, kurie leidžia tiksliau ištirti pacientą ir taip pagerinti jo gaunamo gydymo kokybę. Tokia įranga yra įprasta Vakarų Europos ligoninių onkologijos skyriuose bei yra naudojama kasdienei onkologinio ligonio, gaunančio chemoterapiją apžiūrai“, – sako Chemoterapijos skyriaus vedėja dr. Birutė Brasiūnienė.

Pulsoksimetras, kitaip dar vadinamas deguonies kiekio kraujyje matuokliu, yra prietaisas, fiksuojantis paciento arterinį kraujo spaudimą (AKS), pulsą (širdies susitraukimų dažnį, ŠSD) ir arterinio kraujo prisotinimą deguonimi (SpO2). Jį naudojant galima laiku nustatyti reakcijas į vaistų infuzijas bei įvertinti jų sunkumą.

Tokie prietaisai yra patogūs ir saugūs naudoti, nes jie veikia neinvaziniu būdu. Pulsoksimetras yra užmaunamas ant piršo, o jo veikimas pagrįstas šviesos sugertimi audiniuose, kur tą šviesą skaido veninio ar arterinio kraujo hemoglobinas. Remiantis pulsoksimetrų rodmenimis bus sprendžiama dėl ligonio gydymo pratęsimo, papildomos priežiūros ar medikamentų.

„Tikimės, kad naujieji prietaisai pagerins Chemoterapijos skyriuje teikiamų paslaugų kokybę, užtikrins laiku atliekamą ir kokybišką ligonio ištyrimą ir gydymą bei adekvačias darbo sąlygas personalui“, – priduria skyriaus vedėja.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos