vaistai.lt

Natūralūs būdai atsikratyti erzinančio kosulio (83461/0) 

Natūralūs būdai atsikratyti erzinančio kosulioPeršalote ir nuolatinis kosulys ne tik kad erzina ir jus, ir aplinkinius, bet dar negana to ir neleidžia išsimiegoti? Siūlome išbandyti natūralius gydymosi būdus, kurie ne tik sugrąžins jums jėgas, bet ir sustiprins jūsų imunitetą.

Žmonės kosėti pradeda tuomet, kai virusai, bakterijos, dulkės ar kokios kitos dalelės pradeda erzinti mūsų kvėpavimo takus, taigi kosulys yra tiesiog tam tikras organizmo būdas išsivalyti. Nors ilgai užsitęsęs kosulys gali signalizuoti rimtą ligą, daugelis žmonių jį laiko veikiau erzinančiu dalyku nei rimta sveikatos problema. Vis dėlto, jeigu be kosulio pasireiškia ir kitų sveikatos negalavimų (skauda krūtinę, kankina nuovargis), tuomet išbandykite šiuos tinklalapyje mnn.com pateiktus natūralius gydymosi būdus.

Medaus sirupas

Moksliškai įrodyta, kad medus yra itin naudingas gydant kosulį ir skaudančią gerklę. Jį galite tiesiog valgyti, kai susergate, arba pasidarykite paprastą sirupą: į medų įlašinkite kokosų aliejaus ir įpilkite citrinų sulčių.

Čiobrelių arbata

Vokietijoje čiobreliai oficialiai pripažinti kaip vaistas nuo kosulio, nuo įvairių kvėpavimo takų infekcijų ar netgi nuo bronchito. Nedideliuose šios žolelės lapeliuose apstu kosulį raminančių medžiagų, kurios atpalaiduoja trachėją ir mažina įvairius peršalimo sukeliamus uždegimus. Čiobrelių lapelių įsigysite kiekvienoje vaistinėje – tiesiog užplikykite du šaukštus šių lapelių karštu vandeniu, palaikykite 10 minučių ir išgerkite, jei norite, arbatą paskaninkite medumi ar citrina.

Karštas dušas

Užsidarykite visus langus namuose ir eikite į vonią, pasileiskite karštą vandenį ir pakvėpuokite garais – juk jie yra didžiausias kosulio priešas. Garai nuramina kvėpavimo takus, atkiša užsikišusią nosį ir suskystina plaučiuose ar gerklėje susikaupusius skreplius (atminkite, kad šis būdas tinka tik peršalimo sukeltam kosuliui, astma sergantiems žmonėms karšti garai gali tik sustiprinti kosulį).

Juodųjų pipirų ir medaus arbata

„Šlapiam“ kosuliui numalšinti siūlome išbandyti juodųjų pipirų ir medaus arbatą. Medikai tikina, kad pipirai stimuliuoja gleivių cirkuliaciją, o medus natūraliai mažina kosulį. Į puodelį įberkite arbatinį šaukštelį šviežiai sumaltų juodųjų pipirų, įdėkite 2 šaukštus medaus ir užpilkite karštu vandeniu, arbatą uždenkite ir palaikykite maždaug 15 minučių. Nors tokia arbata skamba ne itin viliojančiai, nauda jūsų sveikatai yra garantuota.

Vartokite kuo daugiau skysčių

Gerti kuo daugiau skysčių peršalus rekomenduoja visi gydytojai, tad stenkitės kuo dažniau gurkšnoti įvairiais arbatas ar paprastą vandenį. Sirupai, arbatos ar tiesiog vanduo skystina gleives ir leidžia lengviau atsikosėti.

Sučiulpkite citriną

Atsipjaukite skiltelę citrinos, užberkite ant jos druskos, pipirų ir sučiulpkite. Skonis tikrai nebus pats geriausias, tačiau kosulį garantuotai palengvins.

Saldymedis

Saldymečio šaknis jau nuo seno naudojama peršalimui gydyti, o iš jos gaminami saldainiai mažina gerklės uždegimą ir kutenimą.

Imbieras

Medicininės imbiero savybės buvo naudojamos dar antikos laikais. Rytų medicinos propaguotojai imbieru dažniausiai gydo įvairius peršalimo ar gripo simptomus. Nusipirkę imbiero šaknį, pasidarykite arbatos: į puodą įpilkite 3 puodelius vandens, įmeskite 12 ne itin storų griežinėlių imbiero šaknies ir pavirkite apie 20 minučių. Nukaiskite, palaukite, kol arbata kiek pravės ir, pasiskaninę ją citrina ar medumi, išgerkite. Jei arbata bus per aštri, praskieskite vandeniu.

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos