vaistai.lt

Naujai sudaryta Vilniaus TLK stebėtojų taryba aptaria praėjusių ir šių metų veiklą (720/0) 

Naujai sudaryta Vilniaus TLK stebėtojų taryba aptaria praėjusių ir šių metų veikląVilniaus teritorinėje ligonių kasoje įvyko pirmasis naujos kadencijos stebėtojų tarybos posėdis. Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktoriaus įsakymu tvirtinamos stebėtojų tarybos posėdyje dalyvavo trylika naujųjų narių iš penkiolikos, iš viso – dvylikos savivaldybių atstovai.
 
Vilniaus teritorinės ligonių kasos (Vilniaus TLK) kiekvienos naujos stebėtojų tarybos pirmojo posėdžio metu renkamas stebėtojų tarybos pirmininkas ir jo pavaduotojas ketverių metų kadencijai. Šiemet stebėtojų tarybos pirmininke tapo Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė, stebėtojų tarybos pirmininko pavaduotoja – Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Posėdyje Vilniaus TLK Finansų ir apskaitos skyriaus vedėja Regina Korenevska pristatė svarbiausius 2018 metų finansinius rodiklius. Kalbėta apie Vilniaus TLK ir Vilniaus miesto savivaldybės bendradarbiavimą, siekiant pagerinti situaciją dėl kompensuojamųjų dantų protezavimo paslaugų Vilniuje. Tuo tikslu įstaigos sudarė sutartį, pagal kurią Vilniaus TLK administravo Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšas, skirtas Vilniaus gyventojams suteiktų dantų protezavimo paslaugų išlaidoms apmokėti. Iš savivaldybės biudžeto pernai gauta 150 tūkst. eurų, kompensuota dantų protezavimo paslaugų 306 gyventojams.
 
Supažindindama su Vilniaus TLK pareigybėmis, R. Korenevska atkreipė dėmesį, kad pareigybių skaičius Vilniaus TLK nuo 2009 metų sumažėjo 10 procentų.
 
Stebėtojų tarybos nariams Vilniaus TLK direktoriaus pavaduotoja Dalia Šimelienė pristatė įstaigos 2018 metų veiklą. D. Šimelienė pateikė informaciją, kaip Vilniaus TLK veiklos zonoje pernai buvo panaudotos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšos asmens sveikatos priežiūros paslaugoms ir vaistams bei medicinos pagalbos priemonėms apmokėti.
 
2018 metais vienam prisirašiusiam Vilniaus TLK veiklos zonos gyventojui vidutiniškai teko 384 eurai (2017 metais – 338 eurai) PSDF biudžeto lėšų. Kaip ir ankstesniais metais, daugiausia buvo suteikta ambulatorinių specializuotų asmens sveikatos priežiūros paslaugų – jos sudarė bemaž 80 proc. visų pernai suteiktų sveikatos priežiūros paslaugų.
 
Vilniaus TLK Sutarčių skyriaus vedėja Dangira Skebėrienė stebėtojų tarybos narius supažindino su esmine informacija apie 2019 metų sutarčių sudarymą su asmens sveikatos priežiūros įstaigomis, vaistinėmis ir optikomis. Asmens sveikatos priežiūros paslaugų išlaidoms apmokėti 2019 metais numatyta skirti per 438 mln. eurų – 16,8 proc. daugiau, palyginti su 2018 metų pradžia.
 
2019 metais Vilniaus TLK dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo ir apmokėjimo PSDF biudžeto lėšomis pasirašė 322 sutartis, dėl medicininės reabilitacijos paslaugų – 93, dėl dantų protezavimo paslaugų – 204. Su vaistinėmis ir optikomis pasirašytos 43 sutartys.
 
Posėdžio metu stebėtojų taryba aprobavo Vilniaus TLK 2018 m. PSDF biudžeto vykdymo ir finansines ataskaitas, 2019 metų įstaigos išlaidų sąmatą bei pareigybių sąrašą.
 
2019-06-24 posėdžio protokolas ir pranešimai pateikiami Vilniaus TLK interneto svetainėje: Apie mus –> Struktūra ir kontaktai –> Stebėtojų taryba –> Stebėtojų tarybos protokolai.

Vilniaus teritorinės ligonių kasos informacija

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos