vaistai.lt

Neabejotinai keisis kelionės lėktuvais ir jau matosi, kaip tai atrodys (568/0) 

Neabejotinai keisis kelionės lėktuvais ir jau matosi, kaip tai atrodys: „Qatar Airways“ pristato naują skrydžių tvarką, kuri padės saugoti nuo Covid-19Didelėje pasaulio dalyje prasiautus Covid-19 pandemijai verslai pamažu bando grįžti į įprastą ritmą. Kai kam grįžti daug sudėtingiau. Aviacijos sektorius jungia skirtingas šalis ir žemynus. Skirtingose vietose pandeminė situacija skiriasi kartais, tad kai virusas itin užkrečiamas, idėja didelius kiekius žmonių versti kvėpuoti tuo pačiu oro ištisas valandas neatrodo labai saugu. Būtent saugumo pojūčio gražinimas labiausiai rūpina oro skrydžius vykdančias bendroves.

Europos skrydžių bendrovės jau išgirdo pasiūlymus, kad reiktų keleivius sodinti šachmatų principu, kad žmonės nebūtu arti vienas kito. Epidemiologiškai žvelgiant toks pasiūlymas yra racionalus. Manoma, kad virusas geriausiai perduodamas kalbantis, kosint arba čiaudint, kai į aplinką patenka burnos skysčiai su viruso užkratu.

Tačiau toks pasiūlymas visiškai netinka aviacijos verslui. Didelę skrydžio kainos dalį sudaro ne suteikiamos paslaugos, bet kuras. Mažesnis skraidinamų keleivių kiekis skrydžius daro nuostolingus. Bilietų kainos kilimas mažina kelionės patrauklumą. Visiems tinkamas modelis pasiekiamas tik esant dideliam salono užimtumui.

Atnaujintose „Qatar Airways“ saugos taisyklėse įteisinamas reikalavimas ekonominės klasės keleivius, viso skrydžio metu, dėvėti apsauginius skydelius. Visą veidą dengiantys lengvi plastikiniai gaubtai efektyviai saugo nuo kito žmogaus į orą paleistų lašelių lietaus. Skydelius bus galima nusiimti tik valgant.

Verslo klase skrendantys asmenys skydelius privalės naudoti įlipimo ir išlipimo metu. Pasiekę savo sėdimą vietą jie galės būti be apsaugos priemonių. Jei keleivis norės save dar labiau izoliuoti, galės užsidaryti varstoma pertvara, pasikabinti ženklą „netrukdyti“, tuomet nebus kontakto net gi su stiuardesėmis.

Skydeliai, vaikiško ir suaugusiojo dydžio, bus įteikiami prie įlaipinimo vartų kartu su asmeninės apsaugos kelionės rinkiniu (personal protection equipment kit). Rinkinį sudarys vienkartinė medicininė kaukė, vienkartinės apsauginės pirštinės bei indelis su dezinfekciniu rankų skysčiu. Verslo klasės keleiviai gaus du buteliukus dezinfekanto.

Jei kelionės pradžia bus Dohoje, Kataro sostinėje, rinkinys bus įteikiamas prisiregistravimo metu. Keleivis juo galės naudotis iškart.

Lėktuvo įgula taip pat bus su apsauginėmis priemonėmis. Su keleiviais dirbantys nariai be kaukės ir skydelio taip pat privalės dėvėti vienkartinius apsauginius chalatus, kurie bus keičiami po kiekvieno skrydžio. Bus dar atidžiau stebima kaip įgula jaučiasi ar nėra kokių nors ligos simptomų.

Po kiekvieno lėktuvo nusileidimo salonas bus išvalomas pasitelkiant giluminio valymo technologijas. Įprastai tokio valymo lėktuvai sulaukdavo tik keliskart į mėnesį. Arba jei po skrydžio būdavo labai purvini, neužtekdavo vien įgulos tvarkymosi.

Bus panaikinti daugkartiniai meniu ekonominėje klasėje. Vienkartinius gaus tik verslo klasės klientai. Maistas ekonominei klasei bus pateikiamas saugiai įpakuotas. Verslo klasei maistas bus uždengtas dangčiu, vietoje iki tol naudoto pateikimo serviruojant stalą.

Su laiku pamatysime ar toks būdas pritraukti keleivius pasiteisins. Eksperimentą atidžiai turėtų stebėti viso pasaulio avialinijos, nes taikant tokias priemones, būtų galima išvengti keleivių susodinimo dideliais tarpais. Tai leistų vėl užpildyti visas vietas.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos