vaistai.lt

Nerūkysiu – pirmas žingsnis metimo link (727/0) 

www.nerūkysiu.lt – pirmas žingsnis metimo link2016 m. atliktas Bendrosios populiacijos tyrimas atskleidė, kad dauguma (72,9 proc.) rūkiusių ar rūkančių tyrimo dalyvių teigė mėginę mesti rūkyti: iš jų 26,4 proc. pavyko mesti rūkyti; 46,5 proc. mėgino nesėkmingai; 11,8 proc. pripažino, kad norėtų pamėginti mesti rūkyti, nors to niekada nėra bandę. Šie duomenys iliustruoja didelį motyvavimo asmenis nerūkyti bei pagalbos rūkantiems atsisakyti šio žalingo įpročio poreikį.

Kaip teigia Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento pavaduotoja, laikinai  vykdanti direktoriaus funkcijas, Gražina Belian, siekis, kad nuo tabako priklausomi asmenys sulauktų pagalbos – vienas svarbiausių Departamento prioritetų šiais metais, o viena iš priemonių, mažinančių tabako vartojimą, yra rūkančiųjų motyvacijos mesti rūkyti didinimas.

Departamentas, siekdamas šiuolaikiškai spręsti minėtus iššūkius, atnaujino interaktyvią ir mobiliesiems įrenginiams pritaikytą interneto svetainę www.nerukysiu.lt, skirtą rūkantiems asmenims, norintiems atsisakyti šio žalingo įpročio, taip pat skirtą motyvuoti asmenis nerūkyti. Svetainėje galima rasti interaktyvius testus, padedančius sužinoti rūkančiojo tipą bei priklausomybės laipsnį, rūkymo išlaidų skaičiuoklę, interaktyvų žmogaus kūną, parodantį žalą sveikatai ir pokyčius metus rūkyti, rubriką apie el. Cigaretes bei interaktyvų Lietuvos žemėlapį, kur kreiptis pagalbos metant rūkyti. Šioje interneto svetainėje taip pat galima pasikonsultuoti su specialistais.

„Departamentas džiaugiasi, jog interneto svetainė www.nerukysiu.lt  kasmet sulaukia vis didesnio dėmesio ir lankytojų aktyvumo. Šiemet svetainėje jau apsilankė daugiau nei 20 tūkst. lankytojų, didžioji dalis lankytojų (80 proc.) yra nauji. Tai rodo, jog svetainės turinys yra aktualus. Atsižvelgiant į tai, kad svetainė yra unikali Lietuvoje, tikslinga daug dėmesio skirti jos viešinimui ir populiarinimui, ieškant būdų, kaip pritraukti lankytojus patraukliu dizainu ir aktualiu turiniu“, – teigė G. Belian.

Didžioji dalis lankytojų interneto svetainėje domėjosi informacija, kaip mesti rūkyti, kokia yra rūkymo žala sveikatai bei kaip įveikti rūkymo badą. Svarbu paminėti ir tai, kad interneto svetainės Facebook paskyros įrašai pasiekia daugiau nei 6 000 Facebook naudotojų per savaitę.

„Tikimasi, kad interneto svetainės www.nerukysiu.lt lankytojų skaičius tik didės ir noras mesti rūkyti taps realybe“, - ateities perspektyvą įvardijo G. Belian.

NTAKD kviečia apsilankyti interneto svetainėje www.nerukysiu.lt arba prisijungti prie Facebook paskyros www.facebook.com/nerukysiu.lt ir kasdien skaityti motyvuojančias žinutes, jomis dalintis su draugais.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos