vaistai.lt

Neskubėkite atverti piniginės: už vaikų dantų gydymo paslaugas sumoka ligonių kasos (878/0) 

Neskubėkite atverti piniginės: už vaikų dantų gydymo paslaugas sumoka ligonių kasosŠiaulių teritorinė ligonių kasa (TLK) primena, kad už vaikų iki 18 metų dantų priežiūros ir gydymo paslaugas apmoka ligonių kasos, jeigu gyventojai dėl šių paslaugų kreipiasi į gydymo įstaigą, kurioje vaikas yra prirašytas ir turinčią sutartį su TLK dėl šių paslaugų teikimo ir apmokėjimo.
 
Tokiu atveju tėvams nei už vaikų dantų gydymą, nei už tam naudojamas priemones mokėti nereikia – visos odontologinių paslaugų išlaidos yra apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis. Jei odontologo paslaugos vaikui teikiamos sveikatos priežiūros įstaigoje, nesudariusioje sutarties su ligonių kasomis, už dantų gydymą teks mokėti.
 
Šiaulių TLK primena, kad dantų ėduonies profilaktikai vaikams nuo 6 iki 14 metų sveikus nuolatinius krūminius dantis siūloma padengti silantais. Ši paslauga tėveliams taip pat nekainuoja, nes išlaidos apmokamos PSDF biudžeto lėšomis. Nemokamai vaikų dantis silantais dengia gydytojai odontologai ar burnos higienistai, dirbantys sveikatos priežiūros įstaigose, sudariusiuose sutartis su TLK dėl šių paslaugų teikimo ir apmokėjimo.
 
Šiaulių TLK sulaukia gyventojų klausimų, kokias atvejais kompensuojama už vaikų dantų breketus ir ortodontinius aparatus (plokšteles).
 
Sveikatos apsaugos ministras yra patvirtinęs sąrašą ligų, kurioms gydyti naudojami PSDF biudžeto lėšomis apmokami nuimamieji ir ortodontiniai aparatai bei breketų sistemos. Šias ligas pacientui gali nustatyti tik gydytojas ortodontas.
 
„Pirmiausia reikėtų kreiptis į gydytoją odontologą asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, prie kurios vaikas prirašytas. Odontologas prireikus vaiką siunčia gydytojo ortodonto konsultacijai. Šis gydytojas ir sprendžia, ar vaikui reikia dantų breketų, ar plokštelės", – paaiškina Šiaulių TLK Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Inga Kvedarienė.
 
Kompensuojamieji breketai vaikams skiriami esant veido bei žandikaulių anomalijoms ir deformacijoms – gomurio defektams, lūpos nesuaugimui, įgimtoms kaukolės ir veido kaulų formavimosi ydoms. Per visą vaiko gydymo laikotarpį, galintį trukti iki 5 metų, iš PSDF lėšų mokama ne daugiau kaip už 3 breketų sistemas.
 
Kompensuojamosios ortodontinės plokštelės skiriamos, kai gydytojai nustato dantų raidos ir dygimo sutrikimų, dantų ir veido anomalijų, įgimtas veido – žandikaulių anomalijas ir deformacijas.
 
Išduodamas siuntimą ortodonto konsultacijai, odontologas turi nurodyti bent tris gydymo įstaigas, kuriose privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems pacientams tokios paslaugos teikiamos nemokamai.
 
Kurios gydymo įstaigos yra sudariusios sutartis su TLK dėl ortodontinių paslaugų teikimo, nurodyta Šiaulių TLK interneto svetainėje http://www.siauliutlk.lt/ skiltyje Gyventojams/Paslaugų paieška.

Infografikus rasite čia.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos