vaistai.lt

Netikėta acto nauda grožiui ir sveikatai (23879/0) 

Netikėta acto nauda grožiui ir sveikataiSveikatą gerinančios acto savybės – ne naujiena. Dažnai šį skystį pasitelkiame ir buityje. Actas padeda kontroliuoti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje. Obuolių sidro actas įvardijamas kaip priemonė, padedanti atsikratyti nereikalingų kilogramų, gerina virškinimą, gydo daugybę kitų negalavimų.

Nauda sveikatai

Geresnė kraujotaka. Kasdien geriant po dvi stiklines vandens su obuolių actu, gerėja kraujo atsinaujinimo procesas. Be to, šis gėrimas padeda nugalėti menstruacijų skausmus, yra naudingas sergantiems kraujuojančiu hemorojumi. Jei turite kraujuojančių žaizdų, su obuolių actu geriamas vanduo paspartins jų gijimą. Taip pat padeda žmonėms, kuriems iš nosies dažnai bėga kraujas.

Sveikas žarnynas – gera savijauta. Jei sunegalavo jūsų žarnynas, actas taip pat padės. Jei apsinuodijote maistu, kas dvi valandas išgerkite stiklinę virinto vandens su šaukšteliu obuolių acto. Obuolių actas padės ir užkietėjus viduriams: pavalgius rekomenduojama gerti stiklinę vandens su dviem šaukšteliais acto. Teigiama, kad obuolių actas gali apsaugoti žarnyną nuo infekcijų: jis naikina puvimo bakterijas, padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Obuolių actas gali padėti, jei dėl druskos rūgšties nepakankamumo baltymai virškinami blogiau. Todėl prieš valgį patariama išgerti stiklinę virinto vandens, į kurį įlašinti keli šaukšteliai obuolių acto.

Kada pravartu actą naudoti išoriškai?

  • Jei turite ilgai negyjančių žaizdų, pasigaminkite česnako sulčių ir acto mišinį.
  • Padeda esant nagų grybeliui. Pamėginkite nagus tepti actu.
  • Turite strazdanų? Pabandykite actą sumaišyti su bazilikais ir tepti šiuo mišiniu.
  • Jei jūsų didelis spaudimas, gerai ant pėdų dėti skudurėlius, suvilgytus acte.
  • Kankina angina? Pasigaminkite druskos, medaus ir acto kompresą ir dėkite jį ant kaklo.
  • Padės skaudant galvą. Tereikia suvilgyti skudurėlį obuolių acte ir uždėti ant skaudamos vietos. Po 15 min. skausmas praeis.

Skirtingas actas – skirtingiems negalavimams gydyti

  • Juodųjų serbentų actas padeda sergant podagra, reumatizmu.
  • Vyšnių actas padeda nuslopinti nervinį susijaudinimą.
  • Aviečių actas rekomenduojamas, jei sergant peršalimo ligomis, skauda galva.
  • Žemuogių (arba braškių) actas padeda, jei turite problemų dėl širdies, tirpdo inkstų ir kepenų akmenis.
  • Vynuogių actas padeda, jei sergate pleuritu, bronchitu, lengvina atsikosėjimą.

Atskleis jūsų grožį

Žvilgantys ir sveikesni plaukai – tarsi iš kirpyklos. Kuri moteris nenori sveikų plaukų? Juk jie – bene vienas didžiausių moters papuošalų. Jei išbandėte begales kaukių, ir norimo rezultato negavote, pabandykite obuolių actu skalauti plaukus. Tai darykite po plovimo – plaukai įgaus žvilgesio, taps gyvybingesni. Beje, actas padeda šviesinti plaukus: jei svajojate apie šviesesnes sruogas, skalaukite plaukus actu keletą kartų per savaitę. Actas padės ir plaukams slenkant – vandens ir acto mišiniu įtrinkite galvos odą (procedūrą atlikite prieš plaudamos galvą).

Celiulitui tarkite „ne!“. Celiulitas – baisiausias kiekvienos moters priešas. Su juo padės kovoti obuolių actas. Ką daryti? Vandenį ir actą sumaišykite lygiomis dalimis ir ištepkite problemines vietas, o tada ir apvyniokite maistine plėvele. Labai gerai, jei turite galimybę pajudėti ar pagulėti šiltai apsiklojus. Kai praeis valanda, nuimkite plėvelę ir išteptas vietas nuplaukite vandeniu. Tokį kompresą galite kartoti 2–3 kartus per savaitę.

Nepamainomas buityje

Išvalykite arbatinuką. Arbatinuke pavirinkite vandenį į jį įpylę acto. Beje, jo įpylę į skalbyklės skyrelį, skirtą skalavimo priemonei, taip pat išvalysite skalbyklę nuo kalkių.

Atsikratykite skruzdėlių. Praskieskite actą su vandeniu (lygiomis dalimis) ir šiuo tirpalu purkškite vietas, kuriose jų yra.

Pašalinsite nešvarumus. Į užsiteršusią vandens nutekėjimo angą įberkite ¾ stiklinės sodos ir ją užpilsite ½ stiklinės acto. Po pusvalandžio supilkite 2 litrus virinto karšto vandens.

Valykite langus. Lygiomis dalimis praskieskite actą su vandeniu ir naudokite kaip valiklį paviršiams (stiklui, plastikui, chromui ir pan.) blizginti.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos