vaistai.lt

Netikėta priežastis, kodėl iš rinkos dingo labai populiarūs liekninantys vaistai (1242/0) 

Netikėta priežastis, kodėl iš rinkos dingo labai populiarūs liekninantys vaistai„Carlay Company“ 1937 metais išrado preparatą, kuris slopina apetitą. Jau 1946 metais buvo užregistruotas „Ayds“ prekės ženklas, kuriuo žymėti įvairūs saldumynai, skirti padėti atsikratyti viršsvorio. Jie buvo labai populiarūs, tačiau devintajame dešimtmetyje žmonės šį produktą tiesiog pamiršo. Kas nutiko?

„Ayds“ prekės ženklas ir gamybos linija ne kartą keitė rankas, tačiau tai buvo pelningas ir efektyvus produktas. Iš pražių jis veikė naudodamas benzokokainą, kuris slopino skonį ir apetitą. Vėliau „Ayds“ sudėtyje pasirodė fenilpropanolaminas, kuris jau veikė kaip tikras apetito slopinimo vaistas.

„Ayds“ saldainiai buvo beprotiškai populiarūs. Liekno liemens norinčios moterys pirko šiuos saldumynus, manydamos, kad jų pakaks, kad jos sulieknėtų. Tačiau JAV Federalinė prekybos komisija draudė „Ayds“ gamintojams žadėti, kad svoris kris be jokių pastangų - reguliari mankšta vis tiek buvo būtina.

„Ayds“ buvo reklamuojamas visokių Holivudo žvaigždžių. Tiesą sakant, jos ir pačios dažnai valgė šiuos saldainius. Kodėl „Ayds“ vadiname saldainiais, o ne vaistais? Nes tai buvo saldainiai - „Ayds“ šokolado, mėtinio šokolado, sviestmedžio, karamelės ir riešutų sviesto skonio saldainiai. Juose buvo veiklioji medžiaga, tačiau tai nekeičia fakto, kad žmonės valgė saldainius, kad numestų svorio.

Aštuntajame ir devintajame dešimtmetyje „Ayds“ vis dar buvo labai populiarūs, tačiau 1988 metais tuometinė prekės ženklo savininkė „Dep Corporation“ pranešė, kad saldainių pardavimai nukrito 50 %. Pastangos išgelbėti produktą buvo bevaisės ir netrukus „Ayds“ dingo iš lentynų.

O nutiko štai kas - AIDS. Devintojo dešimtmečio pradžioje identifikuota liga gavo pavadinimą, kuris buvo labai panašus į „Ayds“. Tiesą sakant, ir ligos, ir saldainių pavadinimai tariami vienodai. Be to, apie beprasidedančią pandemiją pranešanti žiniasklaida minėdavo ir simptomus, vienas iš kurių buvo svorio kritimas. Nors „Ayds“ ir AIDS neturėjo nieko bendro, išskyrus pavadinimą, žmonės juos susiejo.

Taigi, populiarūs saldainiai iš rinkos dingo todėl, kad jų pavadinimas sutapo su siaubingos ligos vardu. Ir tiek. Nors kažin, ar jie būtų išlikę iki mūsų dienų - jų sudėtis, efektyvumas ir marketingo būdai tikriausiai neatitinka šiuolaikinių standartų.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos