vaistai.lt

Norite būti sveikesni? Užteks tik 5 minučių kasdien! (673/0) 

Norite būti sveikesni? Užteks tik 5 minučių kasdien!Sveikata – itin brangi, tačiau ją įvertiname tik tada, kai pradeda streikuoti. Kad ją pagerintumėte, prireiks tik 5 minučių kasdien, o nauda bus akivaizdi.

Stiklinė vandens su citrina

Šiltas vanduo su citrina yra puikus rytinis gėrimas, nes gerina virškinamojo trakto sistemą ir padeda iš organizmo pasišalinti toksinams. Taip pat apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir viduriavimo problemų, užtikrina puikią žarnyno veiklą. Vitaminas C yra antioksidantas, kurio gausu citrinose. Jos kovoja su laisvaisiais radikalais, palaiko puikią odos būklę. Vitamino C daro odą jaunesnę ir mažina raukšlių atsiradimą. Be to, citrinos gerina medžiagų apykaitą, o tai labai svarbu norint numesti šiek tiek svorio. Tad kiekvieną rytą išgerkite vandens su citrina, o šaltuoju metų laiku galite įsimaišyti ir šaukštelį medaus.

Joga akims

Dažnas šiuolaikinis žmogus turi problemų dėl akių. Deja, jas sprendžia lengviausiu keliu: nešioja akinius, lęšius, o jei tai nepadeda ir akys vis tiek silpnėja, ryžtasi operacijai. Visgi, jei kasdien darome dėl savęs daug dalykų, kodėl nepamankštinus akių, juk tai nieko nekainuoja, tereikia rasti keletą laisvų minučių. Atsipalaiduokite ir leiskite pailsėti pavargusioms akims. Tai padaryti gali visai paprastu būdu.

  • Sėdėkite ramiai ir 5 kartus ramiai įkvėpkite.
  • 5 kartus žiūrėkite tai aukštyn, tai žemyn.
  • Akimis žiūrėkite tai į kairę, tai į dešinę. Kartokite 5 kartus.
  • Pabandykite žiūrėti į kokį nors objektą, esantį arti jūsų. Gerai į jį įsižiūrėkite, patyrinėkite, kaip jis atrodo, pabandykite įžvelgti visas detales. Po to šiek tiek laiko žvilgtelėkite į toliau esantį objektą. Pratimą kartokite keletą kartų.

Lipkite laiptais

Kai tik turite galimybę, rinkitės ne liftą, bet laiptus. Jei kasdien užlipsite laiptais iki penkto ar šešto aukšto, lavinsite savo ištvermę. Be to, tai puikus būdas sportuoti: stiprės kojų, sėdmenų, pilvo raumenys. Lipimas laiptais nereikalauja papildomos įrangos ar išskirtinių įgūdžių – tai paprasta ir labai naudinga.

Išmokite ką nors naujo

Daugelis skundžiasi, kad sunkiai įsimena naują informaciją, neprisimena tam tikrų įvykių, smulkmenų, vardų ir pavardžių. Atmintį reikėtų lavinti. Pavyzdžiui, pradėkite mokytis naujos kalbos. Bandant perprasti svetimos kalbos gramatikos subtilybes, žodyną reikia įdėti daug pastangų – smegenims reikia prisitaikyti prie naujų taisyklių. Visgi mokydamiesi žodžių, bandydami kalbėti pagal iki šiol nesuprantamą sistemą, laviname smegenis. Tad jei seniai svajojote išmokti egzotiškos kalbos, to neatidėliokite. Kasdien išmokite naujų dalykų ir pastebėsite, kad atmintis taps geresnė.

Jei mokytis naujos kalbos nesate pasiryžę, gali išmokti kitų dalykų: eilėraščio posmelį, dar negirdėtos egzotiškos gėlės pavadinimą. Kasdien išsikelkite sau vis naujų iššūkių.

Suvalgykite saujelę riešutų

Įvairūs riešutai yra ir puikus maistinių skaidulų šaltinis. Jos padeda judėti maistui žarnynu, pagreitina toksinų pašalinimą iš organizmo, padeda atkurti odos spindesį. Jei vartosite daugiau riešutų, bus lengviau kontroliuoti svorį. Riešutuose esantis skaidulų ir baltymų derinys suteikia sotumo jausmą, todėl paprasčiau kontroliuoti savo kūno svorį. Beje, šaltojo sezono metu ne viena moteris skundžiasi, kad slenka plaukai. Riešutai yra vienas iš produktų, kuriuos rekomenduojama vartoti, jei norite išvengti plaukų slinkimo. Beje, riešutus galite valgyti ne tik vienus, bet ir įtraukti į patiekalus: salotas, kokteilius, pyragus, košes.

Suplanuokite visos savaitės valgiaraštį

Niekas nesiginčys, kad mūsų sveikata daug priklauso nuo maisto, kurį valgome. Deja, šiuolaikinis žmogus neretai neranda laiko ne tik gaminti, bet ir pavalgyti. Šito reikėtų imtis labai atsakingai. Kad kuo mažiau kasdien užtruktumėte mąstydami, ką valgyti, ką gaminti, susiplanuokite savo racioną visai savaitei. Taip mažiau maisto išmesite, sutaupysite pinigų ir sveikiau maitinsitės. Sąrašui sudaryti pakaks ir penkių minučių. Į sąrašą įtraukite sveiką užkandžių, pavyzdžiui, riešutų, džiovintų vaisių ir sėklų ir pan. Stenkitės valgyti tik šviežią maistą, tad suplanuokite, ką gaminsite kiekvieną dieną.

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos