vaistai.lt

Nuo kokio maisto jaučiamės pavargę? (837/0) 

Nuo kokio maisto jaučiamės pavargę?Greičiausiai ir patys pastebėjote, kad nuo vienų maistų produktų jaučiatės lyg ant sparnų, o štai kiti sukelia snaudulį, mieguistumą, slopina ir pan. O jei dar po akimis atsirado pajuodę maišeliai ir nepadeda net makiažas, laikas atidžiau pažvelgti į savo mitybą.

Druska. Šiek tiek druskos tikrai nekenkia ir netgi sveika. Tačiau jei jos nuolat suvartojate daugiau negu rekomenduojama (dienos norma – apytiksliai 5 g – 1 nubrauktas arb. šaukštelis) ir dargi geriate mažai vandens, tai gali grėsti dehidratacija. Kaip tai atsiliepia? Sausėja oda, lūpos, atrodome apsiblausę, pavargę, be energijos.

Ką daryti? Jei negalite gyventi be druskos, stenkitės ją keisti prieskoniais ir žolelėmis, kurios pagerina patiekalų skonį ir numalšina druskos troškulį. Na, ir žinoma, nepamirškite gerti pakankamai vandens.

Dirbtiniai saldikliai. Cukrus tik sukelia iliuziją, kad suteikia energijos. Po staigaus pakilimo, netrukus seka staigus energijos nuosmukis. Ir tada vėl norisi ko nors saldaus... Pernelyg gausus cukraus ir saldiklių vartojimas, visų pirma skatina lėtinius uždegiminius procesus, be to, kai kuriuose dirbtiniuose saldikliuose yra aspartamo, kuris gali sukelti sąnarių skausmą ar paskatinti norą suvartoti dar daugiau saldumynų. Vietoj nesveikų saldumynų geriau rinkitės natūralius produktus, kurie ir numalšina saldumynų poreikį ir dargi suteikia naudingų medžiagų bei energijos.

Alkoholis. Tai dar viena galimybė „nusodinti baterijas“. Tiksliau tariant, alkoholis taip pat kaip ir druska, iš organizmo pašalina skysčius, todėl sausėja viso kūno oda, o veidas atrodo papilkėjęs ir suvytęs. Šiuo atveju panašiai kaip ir su cukrumi. Po staigaus euforinio pakilimo, ateina nuovargis ir prasta savijauta. Ką jau kalbėti apie tai, kad alkoholis smarkiai teršia organizmą, alina kepenis. O tai taip pat toli gražu nekvepia energinga, žvalia savijauta.

Keptas maistas. Kad ir kas tai būtų: aliejuje skrudintos bulvytės ar riebus mėsos kepsnys... Tai mūsų organizmui tikrai nesuteikia energijos. Veikia ją be reikalo eikvoja sunkiam ir ilgam virškinimui. Štai kodėl prisikirtus tokio maisto daugeliui norisi ne imtis kažkokios veiklos, o tingiai išsidrėbti ant sofutės nusnūsti.

Angliavandeniai. Bandelės, pyragėliai, sausainukai, balta duona. Tokį maistą mėgsta daugelis Jis, lengvai prieinamas, skanus ir sotus. Deja, jei prarandame saiką - mūsų organizmui ne itin naudingas. Nuolatinis angliavandenių perteklius gali suardyti kolageno, kuris yra atsakingas už sveiką, stangrią ir švytinčią odą, gamybą. Tiesa ta, kad valgydamos daug angliavandenių turinčio maisto mes ne tik atrodysime pavargusios, o ir iš tiesų taip jausimės. Taigi stebėkite savo mitybos valgiaraštį ir ties grafa „angliavandeniai“ nepersistenkite.

Raudona mėsa. Mes nesakome, kad privalote tapti vegetarais, tačiau jeigu raudonos mėsos valgote daugiau negu kelis kartus per savaitę, galite tikėtis, kad oda pradės anksčiau raukšlėtis ir sausėti. Be to, pernelyg dažnas jos valgymas – kenkia širdžiai ir kraujagyslėms.

Aitrus maistas. Gal ir pagreitina virškinimo procesą, tačiau tikrai negražina odos ir negerina mūsų savijautos. Teigiama, kad aštrus maistas gali tapti nelygios odos spalvos priežastimi, paskatinti jos senėjimo procesus, didinti nuovargį... Ką daryti, jei be aitrumo sunku išsiversti? Bent jau nepadauginkite jo.

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos