vaistai.lt

Oro jonizatoriai - nauda ar išgalvotas mitas? (2977/0) 

Oro jonizatoriai - nauda ar išgalvotas mitas?Taip jau yra, kad dėl pramonės plėtimosi ir tobulėjimo, transporto priemonių skaičiaus augimo ir kitų besivystančios visuomenės reiškinių, turime užterštą orą. Teršalai santykiauja su žmogaus kūnu ne tik lauke, bet neišvengiamai patenka ir į patalpų vidų. Jei gyvenate užmiestyje, toliau nuo teršiančių objektų bei nejaučiate jokių padarinių, galbūt oro jonizatorius jums nebus reikalingas. Na, bet jei yra noras padaryti orą sveikesniu ar paūmėjo alerginės reakcijos, vertėtų apsvarstyti jonizatoriaus įsigijimą. Tinkamam organizmo funkcionavimui būtinas išvalytais ir neigiamais jonais praturtintas oras.

Trumpai ir paprastai apžvelgsime, kaip oro jonizatoriai veikia. Pats oro valymo procesas yra panašus į vandens sterilizavimą jį virinant. Natūralios cirkuliacijos dėka šie prietaisai praleidžia per save orą, o jų viduje yra elementas, kuris kaitinamas apie 200 laipsnių. Paskui išvalytas ir atšaldytas oras sugrįžta į kambarį ir šis procesas nuolatos tęsiasi. Skirtingi modeliai turi papildomus skirtingus filtrus, kurie panaikina dulkes bei kitas kietąsias daleles iš oro.

Jei turite alergiją ar jūsų oda yra jautri užterštumui, žiedadulkėms, tuomet galite išspręsti šią problemą bent jau savo namuose ar kitoje vietoje, kur praleidžiate daugiausiai laiko. Toks prietaisas neskleidžia triukšmo, nevartoja daug elektros energijos ir jį aptarnauti nėra sudėtinga. Tiesiog reikia nustatyti norimą rėžimą ir pagal gamintojo nurodymus pakeisti ar išvalyti filtrus nustatytu periodiškumu.

Rinkitės kokybišką bei sertifikuotą įrenginį. Tik pasirinkus tokį įrenginį būsite užtikrinti, kad jis tinkamai atlieka savo darbą. Tai nėra toks įrenginys, kurį tik įjungus, per pirmąsias penkias minutes pajusite ženklų skirtumą. Kad būtų pasiektas geriausias efektas, jonizatorius turi veikti pastoviai. Dėl šios priežasties rinkoje galima rasti įrenginių, kurie yra mažai veiksmingi.

Jeigu esate visiškai patenkintas oro kokybe ir niekada nesusimąstėte, kad kai kurios problemos gali būti sukeltos užteršto oro, greičiausiai jums jonizatorius nereikalingas. Bet jei gyvenate mieste ar jums arba artimiesiems oro tarša kelia problemų, oro jonizatorius yra pirmoji priemonė, kuri galėtų pakeisti situaciją į gerąją pusę.

 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos