vaistai.lt

PRP terapija – naujas Peirono ligos gydymo būdas (3565/0) 

PRP terapija – naujas Peirono ligos gydymo būdasPeirono liga (varpos fibromatozė) pasireiškia apie 10 proc. vyrų. Sergant šia liga pradeda storėti varpos akytkūnį dengianti plėvė, dar kitaip vadinama tunica albuginea. Jai storėjant, varpa ima krypti į storėjimo pusę. Tai sukelia erekcijos metu varpos nuokrypį į vieną ar kitą pusę bei varpos dydžio sumažėjimą, sutrumpėjimą, diskomforto jausmą, skausmą, ypač lytinių santykių metu.

Šiai patologijai kada nors pasireikšti įtakos turi varpos traumos, antihipertenziniai vaistai, betablokatoriai, A+ kraujo grupė, taip pat baltoji rasė. Įdomu ir tai, jog apie 30 proc. sergančiųjų Peirono liga turi ir Diupitreno kontraktūrą.

PRP (Platelet rich plasma) terapija - šiuo metu naujovė Lietuvos medicinoje, bet ne naujiena pasaulyje. Peirono ligos gydymas, naudojant PRP metodą - tai gydymas, paremtas jūsų paties kraujo plazmos panaudojimu. Gydytojas urologas iš jūsų venos paima nedidelį kraujo kiekį į specialų mėgintuvėlį ir su centrifūgos pagalba atskiria kraują į dvi dalis: raudonuosius kraujo kūnelius ir trombocitais praturtintą plazmą.

Gydymui mes naudojame tik antrąją dalį, t.y. trombocitus ir plazmą. Trombocitai yra ta mūsų kraujo dalis, kuri yra atsakinga už gijimą, audinių atsinaujinimą ir smulkių kraujagyslių (kapiliarų) formavimąsi.

Tinkamai naudojami trombocitai gali išspręsti daugelį problemų, todėl šis metodas medicinoje gali būti naudojamas gana plačiai (labai efektyvus gydant šlapimo nelaikymą moterims, makšties sausumą, lytinių santykių skausmingą, taip pat tais atvejais, kai žmogus negali pasiekti orgazmo ir t.t.).

Gauta medžiaga gydytojo urologo suleidžiama į gydomą vietą, šiuo atveju į varpą, nuo šio laiko trombocitai ir plazma pradeda dirbti savo darbą. Per kelias savaites po gydymo kurso čiuopiamas kietas darinys suminkštėja ir varpa išsitiesina.

Procedūra ganėtinai efektyvi, saugi ir neskausminga. Prieš atliekant injekciją, skausmas yra visiškai numalšinamas analgetikais bei papildomai anestetiniu tepalu dūrio vietoje. Šis gydymo būdas ne tik išsprendžia Peirono liga segančių pacientų problemas, bet ir pagerina kraujo pritekėjimą į varpą ir kartu jos apimtį, taip pat erekciją, didina varpos jautrumą, tuo būdu ir patiriamą susijaudinimą lytinių santykių metu.

Praktikoje iki šiol nėra pastebėta pašalinių reakcijų, nėra ir atmetimo reakcijos, nes tai Jūsų paties kraujas. PRP intervencija, kaip gydymo būdas, medicinos praktikoje sėkmingai taikomos jau daugelį metų, tačiau Lietuvoje Peirono ligos gydymui pradėtas naudoti visai nesenai.

Dr. Mindaugas Danilevičius, gydytojas urologas

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos