vaistai.lt

Padidėjęs kraujospūdis vyresniame amžiuje nebūtinai turi būti agresyviai gydomas  (2429/0) 

Padidėjęs kraujospūdis vyresniame amžiuje nebūtinai turi būti agresyviai gydomasTiek gydytojai, tiek ir ligoniai įpratę padidėjusį kraujospūdį laikyti pavojaus signalu, į kurį reikia nedelsiant reaguoti. Naujo tyrimo rezultatai rodo, kad senyvo amžiaus ligoniams nedaug padidėjęs kraujospūdis gali būti naudingas.

Naujame JAV vykdytame tyrime analizuoti 2340 pacientų duomenys. Tyrimo dalyviai buvo vyresni nei 65 metų amžiaus. Visi tiriamieji pradžioje turėjo atlikti paprastą testą: nueiti 6 metrus. Pagal ėjimo greitį pacientai suskirstyti į tris grupes („greiti“ – 0,8 m/sek. ir mažiau, „lėti“ – mažiau nei 0,8 m/sek. ir negalintys be pagalbos nueiti 6 metrų). Tyrimo dalyviams periodiškai matuotas kraujospūdis ir registruotos mirtys.

Rezultatai buvo stebinantys. „Greitiems“ pacientams stebėtas įprastas rizikos profilis: padidėjęs kraujospūdis padidino mirties riziką 35 procentais. „Lėtiems“ tiriamiesiems tokios priklausomybės nenustatyta. Trečiojoje grupėje rezultatai buvo priešingi: sunkiai vaikštantys ar nevaikštantys ligoniai, kuriems buvo nustatomas padidėjęs kraujospūdis, gyveno ilgiau.

„Medicinos pasaulyje tikrai dabar vyksta diskusijos dėl senyvo amžiaus pacientų  (per 80 metų) kraujospūdžio gydymo. Bendros nuomonės nėra dėl viršutinės ribos, tačiau sutariama, kad kraujospūdis, žemesnis nei 110 mm/Hg,  yra pavojingas“, – „Vakarų Lietuvos medicinai“ pakomentavo gydytoja kardiologė Jūratė Anušauskienė.

Šaltinis
Odden M et al. Arch Intern Med. 2012


Informacija iš:
Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos