vaistai.lt

Pagal pirmuosius tyrimų rezultatus, oro tarša Jonavoje ir Jonavos rajone nenustatyta (588/0) 

Pagal pirmuosius tyrimų rezultatus, oro tarša Jonavoje ir Jonavos rajone nenustatytaNacionalinis visuomenės sveikatos centras organizavo oro tyrimus Jonavos ir Jonavos rajone, siekdamas įvertinti AB „Achema“ veiklos įtaką oro kokybei ir riziką visuomenės sveikatai. Gauti pirmieji tyrimo rezultatai, kurie parodė, kad gyvenamosios ir visuomeninės aplinkos oras (tiek lauke, tiek patalpose) nėra užterštas azoto monoksidu, azoto dioksidu, formaldehidu, sieros dioksidu. Šių medžiagų Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija neaptiko. Buvo rasta amoniako, kurio koncentracijos svyravo nuo 0,01-0,086 mg/m3 ir neviršijo vienkartinės didžiausios leistinos koncentracijos – 0,20 mg/m3.

Kitų cheminių medžiagų (lakiųjų organinių junginių, metanolio, geležies oksido) tyrimų rezultatai paaiškės šios savaitės pradžioje.

Kaip jau buvo skelbta, pagal AB „Achema“ avarinio plano duomenis, pagrindinė įmonės veikla – azoto trąšų, birių trąšų mišinių, skystų trąšų kambario ir lauko augalams, amonio salietros, karbamido, metanolio, nekoncentruotos azoto rūgšties, bazinio aliuminio sulfato tirpalo, vandens emulsinių dažų, įvairių klijų ir kitų cheminių produktų gamyba ir prekyba. AB „Achema“ turi leidimą į aplinką  išmesti 38 chemines medžiagas, iš jų reikšmingiausios, kurių didžiausi kiekiai leidžiami išmesti  į aplinkos orą, yra azoto oksidai, sieros dioksidas, amoniakas,  karbamidas, metanolis.

Kol nėra gauti visi NVSC atliekamų aplinkos oro tyrimų rezultatai, gyventojams ir toliau rekomenduojame laikytis atsargumo principo ir kuo mažiau laiko praleisti lauke, patalpose sandariai uždaryti langus, išjungti mechanines vėdinimo ar rekuperavimo sistemas, sunegalavus, nedelsiant kreiptis į šeimos gydytoją.

 

NVSC informacija

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos