vaistai.lt

Pamatę tyrimų rezultatus mokslininkai pašiurpo: tokias kanapes vartoja tik idiotai (1293/0) 

Pamatę tyrimų rezultatus mokslininkai pašiurpo: tokias kanapes vartoja tik idiotaiK2, „Spice“, „Mojo and Annihilation“ ir dar galybe vardų vadinamos sintetinės kanapės daugelyje šalių yra uždrausti narkotikai. Nors patvirtintų mirčių nuo įprastos marihuanos nėra užregistruota, sintetinis šių narkotikų analogas yra labai pavojingas. Kodėl? Kas iš tiesų yra sintetinės kanapės?

Sintetinės kanapės kadaise pasirodė kaip legali marihuanos alternatyva, tačiau buvo iš karto uždraustos. Netikrinamos laboratorijos, nekontroliuojama kokybė, nežinoma sudėtis - tik kelios priežastys, kodėl šių narkotikų gamintojai ir prekeiviai nukeliavo į pogrindį. Tai nesutrukdė jiems susikurti savo ištikimų pirkėjų ratą, kuris, kaip teigia ne vienas šaltinis, gausėja. Tiesa, rinktis naujus pirkėjus darosi sunku, nes ne vienas jų jau mirė būtent nuo šių narkotikų.

Sintetinės kanapės yra gaminamos pogrindinėse laboratorijose ir į rinką ateina įvairiais vardais. Kartais, kad ir kaip ciniškai tai skambėtų, ant pakuotės netgi būna žyma „Neskirta žmonių vartojimui“. Policija visame pasaulyje stengiasi kovoti su šiais pavojingais narkotikais, o mokslininkai, kurie ištyrė juose esančias medžiagas, teigia, kad sintetines kanapes naudoja tik idiotai.

Sintetinę marihuaną gamina neprofesionalios laboratorijos, kurios dažnai kuria savo receptus. Ne kartą buvo pastebėta, kad gatvėje pirktuose narkotikų mėginiuose yra tikrų tikriausių žiurknuodžių, kurie pavojingai skystina kraują ir gali sukelti mirtį. JAV į ligonines kartais patenka stipriai kraujuojantys sintetinių kanapių vartoję žmonės. Juos, beje, beveik visada pavyksta išgelbėti, jei jie iš karto pasako, kokių narkotikų vartojo.

Tai kodėl sintetinės kanapės apskritai taip vadinamos? Iš tiesų, mokslininkai teigia, kad tai - netikslus ir klaidinantis pavadinimas. Psichotropinių medžiagų turintis skystis neaiškiose laboratorijose yra išpurškiamas ant įvairių augalų lapų. Dažnai jiems papildomai suteikiama įmantri išvaizda - įvairios spalvos ir net kvapai. Su tikromis kanapėmis tai neturi nieko bendro, išskyrus tai, kad nelegaliose laboratorijose bandoma pamėgdžioti natūralios marihuanos sudėtį. Kaip teigia mokslininkai - tai beveik niekada nepavyksta, tačiau kartais sintetinės kanapės yra panašios savo išvaizda ir net kvapu, todėl gali būti parduodamos kaip tikros.

Sintetinės kanapės yra pavojingos, neturi beveik nieko bendro su natūraliomis ir gali sukelti mirtį. Visgi, žmonės, dažnai vedini smalsumo, jas vis tiek bando. Jiems mokslininkai primena - niekas nereguliuoja sintetinių kanapių gamybos, laboratorijų saugumo ir kokybės.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos