vaistai.lt

Paprastinami reikalavimai Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo finansuojamiems projektams (991/0) 

Paprastinami reikalavimai Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo finansuojamiems projektamsValstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo taryba teikia visuomenei derinti naują Projektų, finansuojamų Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis, konkursų organizavimo ir šių projektų finansavimo sutarčių sudarymo ir vykdymo tvarkos aprašą (toliau – tvarkos aprašas), kuriuo keičiami kai kurie reikalavimai finansavimo siekiantiems projektams. Nauju tvarkos aprašu siekiama supaprastinti projektų atrankos procedūras, atsisakant  perteklinių, formalių ir jokios pridėtinės vertės nesukuriančių reikalavimų, keliamų paraiškoms ir jų vertinimo kriterijams.

Pasak sveikatos apsaugos ministro A. Verygos, Fondo tikslas yra finansuoti tuos projektus, kurie atneša realią naudą visuomenei, šviečia ir informuoja žmones. Tad labai svarbu, jog galiojančios taisyklės neapsunkintų proceso, o padėtų kuo efektyviau pasiekti rezultatą.

Naujas tvarkos aprašas buvo kuriamas bendradarbiaujant su socialiniais partneriais, kurių indėlis yra labai didelis. Mažinant biurokratinį mechanizmą ir dirbant išvien galima pasiekti ženkliai geresnių rezultatų.

Fondo taryba siekia  atrinkti geriausius mokslinių tyrimų, prevencinius ir socialinių kampanijų projektus bei paskirstyti lėšas pagal einamuoju periodu Fondo remiamas prioritetines sritis ir veiklas. Tačiau tam tikrais atvejais reikalavimai yra pertekliniai, ir apsunkinantys paraiškų pateikimo procedūras, tad siūloma reikalavimus supaprastinti.

„Nuo metų pradžios Fondo taryba susitiko su nevyriausybinių organizacijų, žiniasklaidos atstovais ir mokslininkais. Išgirdę jų siūlymus atnaujinome  Tvarkos aprašą taip, kad pareiškėjams būtų sudarytos dar palankesnės sąlygos teikti paraiškas ir vykdyti visuomenei naudingus projektus. Keisdami Tvarkos aprašą taip pat atsižvelgėme į Specialiųjų tyrimų tarnybos teiktas rekomendacijas“, – sako Fondo Tarybos pirmininkas Šarūnas Narbutas.

Pasak jo, siūlomi pakeitimai susiję su paraiškų administracinės atitikties reikalavimų supaprastinimu: atsisakoma reikalavimo pareiškėjams projekto biudžete viešinimo veikloms numatyti ne mažiau kaip 5 procentus lėšų nuo prašomos Fondo lėšų sumos. Turėtų nebelikti ir nuostatos, kad visų Fondo lėšomis remiamų projektų įgyvendinimo laikotarpis yra 12 mėnesių. Numatyta, kad kiekvieno projekto trukmę, įvertinusi projektu siekiamus tikslus, nustato Fondo taryba, kviesdama pareiškėjus teikti paraiškas dalyvauti konkurse.

Atsižvelgiant į socialinių partnerių pasiūlymus, atsisakoma reikalavimo projekto biudžete išlaikyti konkrečiai nustatytą projekto administravimo išlaidų procentinį santykį. Tai paliekama pareiškėjo nuožiūrai, kas atitinkamai bus įvertinta pačio projekto vertinimo metu. Taip pat mažinamas teikiamų paraiškos kopijų skaičius, atsisakoma reikalavimo kiekvieną prie paraiškos pridedama kopiją tvirtinti žyma „Tikra“ ir kitais rekvizitais, sudaromos sąlygos vieną kartą po projekto pateikimo pataisyti projekte įsivėlusias technines klaidas ir pan.

Tvarkos aprašu bus reglamentuojama minimali prevenciniams projektams skiriama Fondo lėšų suma – ne mažiau kaip 30 000 eurų. Didinama, esant poreikiui, avansinių lėšų suma nuo 30 iki 40 procentų bei numatoma galimybė, taip pat esant poreikiui, pareiškėjams, atsiskaičius už tarpinius projekto vykdymo rezultatus, teikti prašymą ir gauti tarpinį apmokėjimą – iki 40 procentų. Taigi, bendra maksimali avanso ir tarpinio mokėjimo suma didinama nuo 60 iki 80 procentų.

Bus pildomi projektų vertinimo kriterijai, balus skiriant už pasirinktą projekto veiklų metodologiją, už projektų veiklų vykdymą bendradarbiaujant kartu su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis ir/ar valstybės/savivaldybės institucijomis, už optimalų administracinių  išlaidų procentinį santykį projekto biudžete. Įvertinus Fondo lėšomis remiamų projektų specifiką, išskirti socialinių kampanijų projektų vertinimo kriterijai.

Socialiniai partneriai pastabas Aprašo projektui gali teikti  iki 2018 m. balandžio 20 d. el. paštu

Naują Projektų, finansuojamų Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis, konkursų organizavimo ir šių projektų finansavimo sutarčių sudarymo ir vykdymo tvarkos aprašą ir jo priedus rasite čia.

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos