vaistai.lt

Pasitikite rudenį gražios: odos procedūros, kurias jau galima atlikti vasarai pasibaigus (1611/0) 

Pasitikite rudenį gražios: odos procedūros, kurias jau galima atlikti vasarai pasibaigusNors vasara saule ir nelepino, tačiau atostogų malonumai, aktyvūs saulės spinduliai, sūrus jūros vanduo ar drėgmės trūkumas stipriai paveikė odos būklę. Pasak Vilniaus „Kardiolitos“ klinikų Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro gydytojos dermatovenerologės Ugnės Jarilinaitės-Grinaveckės, ruduo – itin palankus metas dėmesį skirti savo odai. Specialistė teigia, kad sumažėjęs saulės aktyvumas leidžia ir vėl naudotis lazerinės dermatologijos procedūromis, kurios vasaros metu įprastai nerekomenduojamos.

Tad jei oda netekusi drėgmės, norisi pašalinti įvarius odos darinius (apgamus, keratomas, papilomas ir t.t.), pigmentines dėmes, randus ar tiesiog svajojate šiek tiek atgaivinti veido odą ir suteikti jai jaunystės – gydytoja patars, kokias procedūras, kada ir kodėl verta atlikti prasidėjus šaltajam sezonui.

Po vasaros – lazerinės dermatologijos laikas

Lazerinių procedūrų yra įvairių: nuo gan įprastų – odos darinių šalinimo iki inovatyvių odos jauninimo procedūrų. Renkantis reikėtų atsižvelgti, kuriuo metų laikotarpiu jas geriausia atlikti. Pasak specialistės, aktyvūs saulės spinduliai didina komplikacijų riziką, todėl mažesnis saulės kiekis padeda išvengti pavojų, kuriuos pacientės gali patirti po procedūrų.

„Šaltuoju sezonu sumažėja pigmentacijos tikimybė, žaizdos gyja greičiau, mažesnė antrinių infekcijų rizika. Šiuo metu ir pacientams lengviau save kontroliuoti: rečiau vyksta atostogauti, nesidegina saulėje, nesimaudo viešose vietose. Dėl šių veiksnių procedūras vėsesniu laikotarpiu atlikti patogiau tiek gydytojui, tiek pacientui“, - teigia dermatovenerologė.

Beskausmis ir greitas apgamų šalinimas be adatų

Vasaros laikotarpiu apnuoginus kūną daugelis pastebi naujai „ne vietoje“ išaugusių apgamų, kuriuos norėtų pašalinti. Ruduo – pats metas imtis šių procedūrų. Dermatovenerologė pastebi, kad padažnėjo atvejų, kai baimindamiesi adatų ar skausmo žmonės vengia kreiptis į specialistus. U. Jarilinaitė-Grinaveckė primena, kad galima pašalinti įvairius darinius ir su papildomo nuskausminimo galimybe, kuri suteikiama ne visur. Tik šiuo atveju procedūra ir gijimas užtruks kiek ilgiau.

„Priklausomai nuo lazerio, apgamo pašalinimo procedūra trunka labai trumpai – nuo 5 iki 10 min. Dėl to, kad ji nesudėtinga, ne visuomet vietą tenka užklijuoti pleistru, todėl pacientui kasdieninės veiklos tai visai neapsunkina“, - eigą komentuoja gydytoja.

Paauglystės žymės dings greitai ir be didelio skausmo

Kita lazerinė procedūra, tinkanti rudens laikotarpiu – randų šalinimas. Ji kiek sudėtingesnė dėl randų įvairovės, dydžio ir kilmės. Jeigu senesnius randus pašalinti sudėtingiau, tai šviežesnius ar aknės paliktus įdubimus pašalinti nebus taip sudėtinga. Negrįžtamas rezultatas matysis jau po penkių procedūrų.

„Kuo randas senesnis – tuo daugiau procedūrų reikės atlikti. Kiek ilgiau trunka ir iškilusių randų šalinimas, nes tenka juos suplokštinti. Šviežesniems, rausvos spalvos randams situaciją pageriname apie 70 proc. Geriausi rezultatai pastebimi tiems, kurie kreipiasi dėl įdubusių randelių, liekančių po jaunatvinių spuogų – po penkių procedūrų matomas aiškus teigiamas rezultatas“, - randų šalinimo ypatumus komentuoja specialistė.

Jaunystės efektas kas penkeri metai

Viena populiariausių ir inovatyviausių procedūrų, kurias mėgsta ne tik moterys, bet ir vyrai – frakcinis odos atjauninimas lazeriu. Procedūros metu atnaujinamas odos sluoksnis be chirurginio įsikišimo. Daugelis šią procedūrą apibūdina kaip jaunystės efektą ir gaivumo jausmą odai suteikiančią procedūrą, nes po jos odoje gaminasi naujos ląstelės, todėl oda pajaunėja, išsilygina. Tinkamai prižiūrint odą, procedūrą gali reikėti kartoti tik po penkerių metų.
„Jauninimo procedūros gali būti atliekamos ne tik visam veidui, bet ir tam tikrai daliai – paakių, dekoltė, kaklo, skruostų sričiai. Galima atlikti ir kūno odoje: plaštakų, kelių srityje. Po šių procedūrų lazeriu rekomenduojama į darbą neiti porą dienų, nes oda po procedūros būna paraudusi ir patinusi. Jauninimo procedūros gali būti kombinuojamos su mezoterapijos, biorevitalizacijos, hialurono rugšties užpildų injekcijomis.

Tačiau šių procedūrų jaunesnėms nei 30 metų merginoms nerekomenduoju, nebent yra struktūrinių odos pakitimų. Jaunesnėms moterims ir vyrams pakanka pašalinti negyvas odos ląsteles ir sudrėkinti odą mezoterapijos, biorevitalizacijos procedūrų metu. Kiekvienu atveju geriausia, kad odos būklę įvertintų specialistas, kuris ir parinks tinkamiausią procedūrą“, - jaunystės paslaptis komentuoja dermatovenerologė U. Jarilinaitė-Grinaveckė.

Ruduo – tinkamas metas šalinti ir plaukelius

Dar viena populiari paslauga – lazerinis plaukelių šalinimas. Pasak specialistės, šaltasis metų sezonas itin palankus joms atlikti. Šios procedūros gelbsti ne tik moteris, kurias nuo įprastinių depiliacijų dažnai kankina įaugę plaukeliai ar uždegiminiai bėrimai, bet ir vyrus.

„Po lazerinės depiliacijos pasikeičia plaukelio augimo ciklas. Jie atauga lengvesni, minkštesni bei šviesesni. Tai viena iš gydymo priemonių tiems, kuriuos nuo skutimo kamuoja bėrimai, todėl ji ypač populiari ir tarp vyrų. Procedūrų dėka nebereikia rūpintis depiliacija kas savaitę. Ji neskausminga, bet gali sukelti diskomfortą. Kadangi lazerio spindulys fokusuojasi į plaukelį, jis nepraeina giliau odos. Tai saugi ir jokios onkologijos rizikos nesukelianti procedūra“, - pokalbį baigia Vilniaus „Kardiolitos“ klinikų Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro gydytoja dermatovenerologė U. Jarilinaitė-Grinaveckė.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos