vaistai.lt

Paskelbė, kokie klausimai dažniausiai rūpi pacientams (434/0) 

Paskelbė, kokie klausimai dažniausiai rūpi pacientamsValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) išleido naują informacinį leidinį „Aš tik noriu paklausti, arba kas dažniausiai rūpi pacientams". Jame suprantamai ir aiškiai supažindinama su Lietuvos sveikatos priežiūros sistema, medicinos paslaugomis, galimybėmis, kurias piliečiams užtikrina privalomasis sveikatos draudimas (PSD).
 
Lietuvos gyventojų domėjimasis sveikata, jos priežiūros naujovėmis bei paslaugomis nuolat didėja. Tą liudija ir ligonių kasas pasiekiantis piliečių užklausų srautas, kasmet pasiekiantis beveik pusės milijono ribą. Pasak specialistų, daugelis vis dar nežino, kas, kur ir kada gali padėti susirgus, ką garantuoja PSD, kokiomis iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo apmokamomis paslaugomis gali pasinaudoti kiekvienas apdraustasis.
 
„Žinome, ko mūsų dažniausiai klausia, girdime gyventojų rūpesčius, todėl esame įsitikinę, kad šis leidinys padės daugeliui rasti atsakymus į savo klausimus, – sako VLK direktorius Gintaras Kacevičius – Kuo daugiau būsime informuoti apie sveikatos apsaugą, teises ir pareigas, tuo geriau galėsime pasirūpinti savo bei artimųjų sveikata."
 
Naujajame leidinyje pateikiami atsakymai į dažniausiai pacientų užduodamus klausimus. Čia skelbiama informacija apie pirminę ambulatorinę asmens sveikatos priežiūrą – šeimos gydytojo pasirinkimą, jo veiklos galimybes, namuose teikiamas medicinos paslaugas, skiepus, kompensuojamuosius vaistus. Leidinio skaitytojai taip pat galės sužinoti, kaip patenkama pas gydytojus specialistus, kam skiriami brangieji tyrimai, kada, sutrikus sveikatai, būtina gydytis ligoninėje, kokios reabilitacijos galimybės, ką PSD garantuoja keliaujantiems į Europos šalis bei daugybę kitų naudingų dalykų.

Birželio mėnesį  50 tūkst. tiražu išleistas iliustruotas leidinys nemokamai bus platinamas gydymo įstaigose, teritorinėse ligonių kasose, elektroninę jo versiją galima rasti VLK interneto svetainėje https://bit.ly/3ieEiFJ.
 
Kartu VLK specialistai primena, kad daugelį su sveikata bei PSD susijusių klausimų galima sužinoti bei išspręsti internetu arba telefonu. VLK tinklalapyje  sudaryta galimybė pasitikrinti, ar esate draustas PSD, sužinoti, kiek kainavo gydymas ir vaistai, užsisakyti Europos sveikatos draudimo kortelę, pasitikrinti eiles gydymo įstaigose, peržiūrėti ortopedijos įmonių sąrašus ir ortopedijos priemonių katalogus, pasitikrinti savo vietą sąnarių endoprotezų, ortopedijos priemonių ir dantų protezavimo laukimo eilėse.
 
Daugiau apie VLK paslaugas internetu – https://bit.ly/2VVtT9r
 
Su PSD susijusius klausimus kviečiama teikti adresu arba darbo valandomis skambinti telefonu (8 5) 232 2222.

Infografikus rasite čia.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos