vaistai.lt

Patarimai, kaip išsirinkti čiužinį su antsvoriu kovojantiems žmonėms (2136/0) 

Patarimai, kaip išsirinkti čiužinį su antsvoriu kovojantiems žmonėmsNe kartą esame girdėję, kad geriausią čiužinį galima rinktis pagal lovos dydį ar kamuojančias problemas, tačiau ar kada bandėte šio gaminio ieškoti pagal svorį? Ne paslaptis, jog antsvoris gali apsunkinti ir mūsų miego kokybę, tad jeigu kovojate su nereikalingais kilogramais ir ieškote naujo čiužinio tobulam poilsiui, vertėtų atkreipti dėmesį į šiuos kelis patarimus.

Čiužinio kietumas

Ši čiužinių savybė yra viena svarbiausių renkantis šiuos gaminius. Nors dažnai teigiama, kad kietumas turėtų priklausyti nuo Jūsų mėgstamos miego pozos, visgi, ne mažiau svarbu atsižvelgti ir į savo svorį. Storesni ir kietesni čiužiniai sukurs didesnę atramą, todėl tikėtina, kad Jums pavyks geriau išsimiegoti. Dabar prekyboje galima atrasti ir vidutinio kietumo čiužinių, turinčių papildomą komforto suteikiantį sluoksnį, tad jei Jus domina tvirtesnė atrama, tikrai pavyks atrasti ne vieną patogų variantą.

Išvenkite prakaitavimo

Prakaitavimas – viena dažniausiai apkūnius žmones kamuojančių problemų, tačiau tinkamai pasirinkti čiužiniai gali padėti išvengti ir šio diskomfortą sukeliančio jausmo. Tuomet ypač tinka spyruokliniai bei putų poliuretano čiužiniai, tačiau jei atidžiau susipažinsite su šių gaminių aprašymais, atrasite ir daugiau Jums tinkančių variantų. Platus čiužinių pasirinkimas pateikiamas Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje – čia juos įsigysite gera kaina.

Čiužinio tipas

Savo paieškas gerokai susiaurinsite, jei iškart rinksitės iš antsvorio turintiems žmonėms rekomenduojamų čiužinių tipų. Memory tipo čiužiniai prisitaiko prie Jūsų miegojimo pozos ir padeda sumažinti slėgio taškus, tuo tarpu iš latekso pagaminti čiužiniai užtikrina puikų komfortą ir taip pat dažniausiai yra tinkami gausiai prakaituojantiems žmonėms. Tarp variantų galima paminėti ir spyruoklinius čiužinius, tačiau šiuo atveju itin svarbu atsižvelgti į jų kokybę, kadangi tik patikimų prekinių ženklų siūlomi čiužiniai gali užtikrinti tvirtą atramą.

Kiti čiužinių tipai taip pat gali būti tinkami Jūsų atveju – ypač tuomet, jei skundžiatės ir kitais negalavimais. Pavyzdžiui, spyruokliniai čiužiniai puikiai tinka nugaros skausmus kenčiantiems žmonėms, lateksiniai gaminiai leidžia išvengti dulkių erkučių, o viskoelastiniai čiužiniai ypač rekomenduojami jautresniems, įvairių skausmų kamuojamiems asmenims. Be to, rinkoje nuolat pasirodo įvairių naujovių, kurios taip pat puikiai gali pateisinti Jūsų lūkesčius.

Kiti svarbūs aspektai

Ne mažiau svarbu pasirinkti ir tinkamą čiužinio dydį – lengviausia jį priderinti prie turimos lovos, tačiau galite pasirinkti ir kitus išmatavimus. Tuomet turėtumėte įvertinti savo ir antrosios pusės miegojimo įpročius bei rinktis už Jus pačius bent 20 centimetrų ilgesnius čiužinius.

Apsvarstykite ir tam tikras praktiškas savybes – pavyzdžiui, čiužiniai su nuimamu užvalkalu bus kur kas paprasčiau prižiūrimi. Dažnai aktualus būna ir kainos aspektas, tad vertėtų iš anksto nuspręsti, kiek ketinate investuoti į naująjį čiužinį. Čiužinių kokybė priklauso ne nuo jų vertės, tad gerai paieškoję, galite atrasti ir gan pigių, tačiau Jūsų poreikius pilnai atitinkančių gaminių.

Turintiems problemų su antsvoriu, pravartu atsižvelgti į šiuos patarimus, tačiau svarbiausia, kad jis būtų patogus Jums patiems. Tad jeigu esate pripratę miegoti ant kitokio tipo ar šiek tiek minkštesnių čiužinių ir nesiskundžiate savo miego kokybe, drąsiai ir toliau galite rinktis tokius pačius variantus.  

 

Informacija iš:

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos