vaistai.lt

Pateiktos rekomendacijos izoliavimui savivaldybės numatytose patalpose (252/0) 

Pateiktos rekomendacijos izoliavimui savivaldybės numatytose patalposeSveikatos apsaugos ministerija (SAM) pateikė rekomendacijas dėl iš užsienio parvykusių piliečių izoliacijos savivaldybių parengtose patalpose.

Savivaldybės izoliavimo vietos turės būti įrengiamos viešbučių, poilsio, socialinės ir kitos paskirties patalpose, kuriose galima užtikrinti kiekvienam asmeniui atskirą gyvenamąją patalpą su atskiru sanitariniu mazgu (nesant galimybių – vienas sanitarinis mazgas dviem kambariams). Žmonės kambariuose bus izoliuojami po vieną, šeimos galės apsistoti vienoje patalpoje.

Savivaldybių paruošos izoliavimo patalpos turi būti aprūpintos būtiniausiais baldais, inventoriumi, indais, valymo ir dezinfekcijos priemonėmis, buitinių atliekų surinkimo konteineriais, patalynės bei suterštų drabužių surinkimo talpomis, jei nebus galimybės juos skalbti.

Izoliuojamų žmonių kokybišku ir tinkamu maitinimu (taip pat ir turinčių specifinių poreikių, pavyzdžiui, sergančių cukriniu diabetu, alergiškų ir pan.),  būtiniausių priemonių (vaistų, higienos prekių, drabužių) pristatymu ar perdavimu iš artimųjų taip pat turės pasirūpinti savivaldybės.

Rekomendacijas galite rasti čia

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos