vaistai.lt

Per parą tyrimų apimtys Klaipėdoje ženkliai išaugs (222/0) 

Per parą tyrimų apimtys Klaipėdoje ženkliai išaugsKlaipėdos universitetinėje ligoninėje sumontavus neatlygintinai gautą automatizuotą laboratorinę įrangą, Vakarų Lietuvos regiono žmonėms atliekamų tyrimų apimtys ženkliai išaugs. Darbui su šia modernia įranga planuojama įsigyti ir 30 tūkstančių specialių jai pritaikytų reagentų. Numatoma, kad įranga bus artimiausiu metu – kelių dienų bėgyje.

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, toks sprendimas priimtas, siekiant taupyti laiką, reikalingą koronaviruso testams atlikti, taip pat tausojant Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje specialistų pajėgas.

„Vakarų Lietuvos regionas yra „karštas taškas“ dėl savo geografinės vietos, nes čia kertasi oro-jūros-sausumos keliai. Tad labai svarbu, kad galėtume užtikrinti reikiamas tyrimų apimtis. Būtent todėl diegiama automatizuota tyrimo sistema, kuri yra racionalus sprendimas pandemijos laikotarpiu, kai per trumpą laiką reikia atlikti kuo daugiau tyrimų, kad galėtume iškart reaguoti į nuolat besikeičiančią situaciją“, – sako ministras A. Veryga.

Šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninės laboratorijoje yra atliekama 200 testų per parą.

Minėti testai Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje bus atliekami Vakarų Lietuvos regiono žmonėms.

Tikimasi, kad toks sprendimas pagerins situaciją Vakarų Lietuvoje ir reikiamus tyrimus bus galima atlikti kur kas greičiau, kad jiems nereikėtų „laukti eilėje“, o pacientai, kai jiems nustatomas koronavirusas, dar greičiau sulauks reikiamo gydymo.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos