vaistai.lt

Peršalote? Padės vaistai iš gamtos! (1275/0) 

Peršalote? Padės vaistai iš gamtos!Sloga, čiaudulys, gerklės kutenimas, o galiausiai ir temperatūra tokiais permainingais orais ne vieną paguldo į lovą. Peršalimas dažniausiai užklumpa pačiu netinkamiausiu metu. Tačiau neskubėkite ieškoti vaistų. Padėti gali ir vaistažolės.

Jei sloguojate

Sloga yra dažniausias peršalimo ligų simptomas, kurį sukelia rinovirusai. Dėl virusų sukelto uždegimo nosies gleivinė paburksta, darosi sunku kvėpuoti. Kad atsikratytų įsibrovėlių, gleivinė ima gaminti vandeningą sekretą. Vėliau jis darosi tirštesnis, iš bespalvio tampa gelsvu. Slogai gydyti vartojami vaistiniai augalai, turintys dezinfekuojamųjų ir raminamųjų savybių.

* Sutarkuokite kelias česnakų skilteles, išspauskite sultis. Jomis suvilgykite vatos gumulėlį, įsikiškite į nosį ir laikykite 5–10 min. Procedūrą kartokite tris kartus per dieną 2–3 dienas.

* Lygiomis dalimis sumaišykite citrinų sulčių ir šviežiai trintų krienų. Vartokite po arbatinį šaukštelį 3–4 kartus per dieną likus pusvalandžiui iki valgio. Krienus galima sumaišyti su medumi.

* Slogai gydyti ypač tinka inhaliacijos. Sumaišykite po keturis valgomuosius šaukštus mėtų, eukaliptų lapų ir šaukštą eglių pumpurų. Šaukštą smulkinto mišinio užpilkite vandeniu ir pavirkite maždaug 2 minutes. Pasilenkite virš indo, galvą uždenkite rankšluosčiu ir 10–15 min. pakvėpuokite garais. Procedūrą kartokite 2–3 kartus per dieną.

Kai skauda gerklę

* Skaudamą gerklę skalaukite svogūnų užpilu. Supjaustykite svogūną, užpilkite vandeniu, palaikykite kelias valandas.

* Užkimus, skaudant gerklę patariama vartoti gysločio lapų ir medaus mišinį. 3 arbatinius šaukštelius šviežių smulkintų gysločių lapų sumaišykite su 3 valgomaisiais šaukštais medaus. Vartokite po vieną šaukštelį mišinio. Pasistenkite kuo ilgiau palaikyti jį burnoje.

Kosulys įveikiamas

* Jei kamuoja sausas kosulys, padės aviečių, šalpusnių ir raudonėlių arbata. 2 šaukštus džiovintų aviečių uogų ir šalpusnių sumaišykite su šaukštu smulkintų raudonėlių. Šaukštą mišinio užpilkite stikline karšto vandens. Gerkite po stiklinę 3–4 kartus per dieną.

* Nuo sauso kosulio padeda čiobrelių ir ramunėlių inhaliacijos. Puode užvirinkite 3 l vandens, įberkite po šaukštą čiobrelių bei ramunėlių žiedų ir palaukite 10 min. Galvą ir pečius virš puodo apsigobkite rankšluosčiu ir 10–15 min. pakvėpuokite garais.

* Atsikosėjimą lengvina čiobrelių nuoviras. 10 g čiobrelių užplikykite stikline verdančio vandens ir pavirkite ant silpnos ugnies maždaug 15 min. Palaikykite 45 min., kad pritrauktų, nukoškite, atskieskite stikline virinto vandens ir gerkite po 1–2 šaukštus tris kartus per dieną po valgio.

* Pagaminkite mišinį iš lygių dalių liepų žiedų, aviečių uogų ir anyžių vaisių. Penkis valgomuosius šaukštus mišinio užplikykite litru verdančio vandens, pavirinkite 5 min. ant silpnos ugnies ir, palaikę dar pusvalandį, nukoškite. Gerkite po stiklinę kas dvi valandas atsikosėjimui palengvinti.

* Sumaišykite du šaukštus smulkintų gysločių lapų, šaukštą šalpusnių ir tris šaukštus dirvinių asiūklių žolės. Šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens. Gerkite po pusę stiklinės 3–4 kartus per dieną.

* Kosint rekomenduojama pakvėpuoti bulvių arba pušų pumpurų nuoviro garais.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos