vaistai.lt

Prasidėjo Tarptautinė inkontinencijos savaitė (420/0) 

Prasidėjo Tarptautinė inkontinencijos savaitėBirželio 17 – 23 dienomis visame pasaulyje minima Tarptautinė inkontinencijos savaitė. Jos metu kviečiama atkreipti dėmesį į šlapimo nelaikymo problemą, jos mąstą, iššūkius, su kuriais susiduria pacientai ir jų artimieji.

Sveikos apsaugos ministerijos Asmens sveikatos departamento direktorės Odetos Vitkūnienės teigimu, pernai liepos 1 d. pasikeitusi medicinos pagalbos priemonių kompensavimo tvarka leidžia kompensuoti medicinos pagalbos priemones tiems pacientams, kuriems iš tiesų jų reikia, o indikacijų išgryninimas leido padidinti kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių kiekį. Taip padidėjo pagalba kiekvienam pacientui, gyvenančiam su inkontinencijos problema, kadangi medicinos pagalbos priemonės labai pagerina šių pacientų gyvenimo kokybę.

„Kita svarbi naujovė yra šiuo metu jau įsigaliojusi naujoji šeimos gydytojo medicinos norma. Joje tarp šeimos gydytojo kompetencijų aiškiai nurodytas šlapimo nelaikymo diagnozavimas, tad tai padės taupyti pacientų laiką ir greičiau sulaukti kompensuojamų medicinos pagalbos priemonių. Taip pat planuose – inkontinencijos ir stomų priežiūros kabinetai, kur pacientai galėtų gauti visą reikiamą informaciją, patarimus ir pagalbą“, – sako O. Vitkūnienė.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos