vaistai.lt

Pratęsti receptus medicinos pagalbos priemonėms jau galima telefonu (3510/0) 

Pratęsti receptus medicinos pagalbos priemonėms jau galima telefonuSveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu įtvirtinta naujovė, kuri nuo šiol leis šeimos gydytojams ir slaugytojams nuotoliniu būdu (telefonu) savo pacientams išrašyti medicinos pagalbos priemones. Tokiais atvejais reikės tik paskambinti į šeimos medicinos paslaugas teikiančią gydymo įstaigą, kurioje žmogus yra prisirašęs, ir to pakaks, kad būtų išrašytas anksčiau gydytojo paskirtų kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių (MPP) receptas.

Ministro A. Verygos teigimu, tai labai svarbus žingsnis į priekį, kuris bus naudingas ir pacientams, ir šeimoms gydytojams. Juk šias priemones, pavyzdžiui, sauskelnes, įklotus, tvarsčius, insulino pompų keičiamąsias dalis, diagnostines juosteles gliukozės kiekiui kraujyje nustatyti ir kitas MPP naudoja nemažai žmonių, tad pokyčius jie tikrai pajus.

„Tikimės, kad ši naujovė pagerins medicinos priemonių prieinamumą pacientams, padės mažinti eiles pas šeimos gydytojus, nes norint pratęsti joms receptus, nebereikės keliauti į polikliniką. Šeimos gydytojas ir slaugytojas jau gali pakartotinai pacientui išrašyti anksčiau paskirtų kompensuojamųjų MPP ne ilgesniam kaip 3 mėnesių laikotarpiui, jei receptas išrašomas suaugusiam žmogui. Jei receptas išrašomas vaikui –  ne ilgesniam kaip 1 mėnesio laikotarpiui", – sako ministras A. Veryga.

Taigi antrą kartą išrašant MPP pacientui nebereikia fiziškai vykti į gydymo įstaigą – tai padaryti galima telefonu.

Paskambinus medikas turės išsiaiškinti, ar paciento sveikatos būklė iš esmės atitinka pirminio kompensuojamųjų MPP skyrimo sąlygas, tai įrašyti medicinos dokumentuose, o gydymo įstaiga turės užtikrinti, kad būtų atliktas telefoninio pokalbio garso įrašas.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis kompensuojamosios MPP pacientams išrašomos remiantis nustatyta tvarka – kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių sąrašu (jį galima rasti čia).

Minėtos priemonės yra išrašomos tik ambulatoriškai gydomiems privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) draustiems pacientams. Išrašyti pirmą kartą skiriamų kompensuojamųjų MPP turi teisę gydantis gydytojas, atsižvelgdamas į ligos eigą, sunkumą, gretutines ligas. Vėliau minėtas priemones gali išrašyti ir bendrosios praktikos slaugytojas.

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos