vaistai.lt

Primygtinai ragina šalies savivaldybes susirūpinti oro tarša (631/0) 

Primygtinai ragina šalies savivaldybes susirūpinti oro taršaAplinkos ministerija kreipėsi į visas šalies savivaldybes ir informavo apie šiemet padidėjusį, palyginti su praėjusiais metais, aplinkos oro užterštumą smulkiosiomis kietosiomis dalelėmis. Tai akivaizdžiai rodo oro kokybės duomenys, gaunami atliekant valstybinį aplinkos monitoringą.

Ypač sudėtinga padėtis Klaipėdoje. Čia šiemet – nuo sausio 1 d. iki spalio 18 d. – kietųjų dalelių, mažesnių kaip 10 µm skersmens (KD10), koncentracija aplinkos ore paros ribinę vertę viršijo jau 50 dienų, o leistina viršyti ne daugiau kaip 35 dienas.

Prasidėjus šildymo sezonui ir vyraujant sausiems orams, yra reali grėsmė, kad ir kitose savivaldybėse gali būti viršytas leistinas 35 dienų skaičius. Pavyzdžiui, sostinės Žirmūnų rajone KD10 paros ribinė vertė jau viršyta 31 dieną, Kauno Petrašiūnų rajone – 29 dienas, Šiauliuose – 21 dieną. Praeitais metais nė vienoje iš oro kokybės tyrimų stočių šio teršalo koncentracija aplinkos ore nepasiekė leistino 35 dienų limito.

Aplinkos kokybės gerinimas ir apsauga yra viena iš savivaldybių savarankiškų funkcijų, todėl Aplinkos ministerija jas primygtinai ragina imtis visų įmanomų veiksmingų priemonių oro taršai savo administruojamose teritorijose valdyti ir užtikrinti žmonių sveikatai nepavojingą jo užterštumo lygį.

Aplinkos ministerijos informacija

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos