vaistai.lt

Pritariama siūlymui riboti piktybiškai triukšmaujančiųjų veiklą (613/0) 

Pritariama siūlymui riboti piktybiškai triukšmaujančiųjų veikląMinistrų kabinetas pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rengtai išvadai dėl Seimo nario registruotų įstatymų projektų, kuriais siūloma mažinti toleranciją triukšmui viešosiose vietose, nustatant daugiau atsakomybių savivaldai ir griežtesnes sankcijas triukšmaujantiesiems.

Triukšmo valdymo įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisomis siekiama įpareigoti vietos savivaldą privalomai svarstyti galimybes riboti piktybiškai triukšmo taisykles pažeidinėjančiųjų ir taip iš gyventojų teisę į poilsį atimančiųjų ūkinę veiklą bei nustatyti beveik dvigubai didesnes baudas už pažeidimus.

Išvadoje siūloma iš esmės pritarti siūlomiems pakeitimams, kurie, SAM nuomone, atvertų galimybes savivaldybėms griežčiau tvarkytis tais atvejais, kai ūkinė veikla vykdoma piktybiškai nepaisant galiojančių taisyklių. Vis dėlto, SAM pateiktoje išvadoje Seimui siūloma tobulinti reglamentavimą, numatant konkretesnes nuostatas dėl veiklos ribojimų sąlygų, kad būtų užtikrintas visiškas teisinis aiškumas.

Šiuo metu kai kurių Lietuvos savivaldybių patvirtintos triukšmo prevencijos taisyklės numato priemones, skirtas drausminti pakartotinai ar piktybiškai jų nesilaikančius asmenis, tačiau ūkinės veiklos ribojimo svarstymas apibrėžiamas tik kaip galimybė, o ne būtinybė. Kitose savivaldybėse toks mechanizmas nėra numatomas ar apibrėžtas apskritai.

Seimo nario siūlomoms pataisoms dar turės pritarti Seimas.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos