vaistai.lt

Pritarta 2018 metų PSDF biudžeto projektui (844/0) 

Pritarta 2018 metų PSDF biudžeto projektuiSeimas patvirtino 2018 metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetą, kuris ateinančiais metais sudarys apie 1,8 mlrd. eurų, o jo išlaidos, palyginti su 2017 m. PSDF biudžetu, padidės 7,4 proc. arba 116,9 mln. eurų.
 
Tai ne tik užtikrins nenutrūkstamą sveikatos priežiūros išlaidų apmokėjimą PSDF biudžeto lėšomis, bet ir sudarys galimybę padidinti gydymo paslaugų įkainius, kas leis kelti atlyginimus medikams, galima bus pradėti apmokėti naujas, iki šiol nekompensuotas gydymo paslaugas, kompensuoti daugiau būtinų vaistų ligoniams.
 
Didžiąją dalį augančių PSDF biudžeto lėšų numatyta paskirstyti šioms sritims: 85 mln. eurų (7,7 proc.) didės išlaidos sveikatos priežiūros paslaugoms, 19,3 mln. eurų (6,6 proc.) daugiau bus skiriama vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms kompensuoti, 2,9 mln. eurų (6,2 proc.) didės lėšos medicininei reabilitacijai ir sanatoriniam gydymui. Kaip ir kasmet, didesnį dėmesį ketinama skirti prevencinėms programoms ir paskatinti žmones jose dalyvauti, taip pat finansuoti kitas PSDF biudžeto lėšomis apmokamas sveikatos programas, tad 8,9 mln. eurų (10 proc.) didės lėšos sveikatos programoms ir kitoms sveikatos draudimo išlaidoms.
 
2018 m. PSDF biudžeto pajamas sudarys: privalomojo sveikatos draudimo įmokos – daugiau nei 1,2 mlrd. eurų, valstybės biudžeto įmokos ir asignavimai – apie 528,5 mln. eurų, savanoriškos asmenų įmokos – apie 2,2 mln. eurų, išieškomos ar grąžinamos lėšos už PSDF biudžetui padarytą žalą – apie 2,5 mln. eurų, kitos PSDF pajamos – apie 14,5 mln. eurų.
 
Pagrindinę 2018 m. PSDF biudžeto išlaidų dalį sudarys lėšos sveikatos priežiūros paslaugų išlaidoms apmokėti. Šioms išlaidoms kitais metais iš viso numatoma skirti apie 1,2 mlrd. eurų, vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms numatoma skirti beveik 311 mln. eurų, medicininei reabilitacijai ir sanatoriniam gydymui – apie 51 mln. eurų, ortopedijos techninėms priemonėms – daugiau nei 12 mln. eurų, sveikatos programoms ir kitoms sveikatos draudimo išlaidoms – apie 98 mln. eurų.

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos