vaistai.lt

Priverstinės prastovos gydytojams mažinant darbo užmokestį – nepagrįstos (316/0) 

Priverstinės prastovos gydytojams mažinant darbo užmokestį – nepagrįstosŠalyje įvedus karantiną kai kurios įstaigos medikams skiria priverstines prastovas, neapmokamas atostogas ar siūlo kitokias organizavimo formas taip mažindamos jų darbo užmokestį. Sveikatos apsaugos ministras-valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga tokius siūlymus vadina netinkamais ir nepagrįstais.

„Suprantame, kad gydymo įstaigos nerimauja dėl savo finansinio stabilumo sumažėjus teikiamų paslaugų skaičiui, tačiau net karantinas negali būti pagrindas mažinti medikams atlyginimus. Ketverius metus dirbome tam, kad jų darbo užmokestis tik didėtų, tad dabar negali būti jokių kalbų apie finansinį nuostolį medikams“, – sako ministras A. Veryga.

Ministro teigimu, siekiant išlaikyti gydymo įstaigų finansinį stabilumą, funkcijų tęstinumą ir medikų darbo užmokestį, nustatyta, kad nuo kovo 1 dienos iki karantino pabaigos įstaigos kas mėnesį už pacientų priežiūros paslaugas gaus vieną dvyliktąją metinės sutartinės sumos dalį ir taip išliks finansiškai stabilios.

Be to, karantino laikotarpiu medikams bus mokami 15 proc. didesni atlyginimai, nes specialistai dirba pavojingomis sveikatai sąlygomis. Gydytojų darbas karantino metu yra vertinamas kaip būtinoji funkcija, kuriai darbuotojų prastova neturi būti taikoma.

Gydymo įstaigos privalo perorganizuoti savo veiklą pagal Ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimus užtikrindami, kad sveikatos priežiūros specialistai atliktų savo darbą pakeitę atlikimo formą, būdą ar vietą – pacientai turi būti aptarnaujami nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai priėmimas būtinai turi vykti darbo vietoje arba darbuotojui turi būti suteiktas kitas darbas.

Gydymo įstaigų vadovai turi užtikrinti medikams iki karantino paskelbimo mokamą darbo užmokestį ir priedus už pavojingas darbo sąlygas. Nes tik taip bus galima tinkamai teikti paslaugas koronaviruso infekcijos protrūkio sąlygomis.

Visuomenės informavimo grupė

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos