vaistai.lt

Pūslelinė atakuoja netikėtai (4090/1) 

Pūslelinė atakuoja netikėtaiTikrai daugelis susidūrė su šia nemalonia liga, kuri užklumpa visai iš pasalų. Į lovos patalą nepaguldo, tačiau gražesnės, turėdamos lūpų pūslelinę, nesijaučiame. Kokios jos atsiradimo priežastys ir kaip išvengti nemalonių staigmenų? Nusilpęs imunitetas, nuovargis, ligos – tai tik keletas priežasčių, sukeliančių nemalonią ligą.

Susirgote? Herpes virusą „įsigijote“ visam gyvenimui

Daugelis žmonių nė nežino, kad yra šio viruso nešiotojai. Susilpnėjus imunitetui, patyrus stresą, susirgus, peršalus ar kontaktuojant su jau pūsleline sergančiu žmogumi, pajuntame Herpes viruso sukeltus požymius. Beje, atkreipkite dėmesį, kad jie dažniausiai atsiranda vis tose pačiose vietose. Užsikrėtus, virusas tarsi apsigyvena nerviniuose mazguose, limfocituose, seilių liaukose ir organizme išlieka visą gyvenimą. Šio viruso inkubacinis laikotarpis gali trukti nuo 2 iki 21 dienos.

Dažniausiai juo užsikrečiama artimo kontakto su sergančiu žmogumi metu, t. y. bučiuojantis, liečiant pažeistą odą, taip pat oro lašeliniu ir lytiniu būdu. Herpes virusu galima užsikrėsti ir per kraują arba atliekant kraujo perpylimą.

Simptomus pajusite iš karto

Viruso pažeistoje vietoje juntamas perštėjimas, dilgčiojimas, kaitimas, o liečiant juntami mazgeliai ir patinimas, iškyla poodinis, skausmingas darinys. Labai greitai, per keletą valandų, tose vietose susiformuoja vandeningos pūslelės, kurios gali susilieti, juntamas deginimas. Nebandykite šių pūslelių pradurti, sudraskyti ar kitaip pažeisti. Tai yra apsauginis sluoksnis, kurį pažeidus, gali likti randų, be to, galite pasigauti įvairių infekcijų. Gydyti pūslelinę reikia iš karto, kai tik pajuntate simptomus , panašius į minėtuosius. Dažniausiai susergama šaltuoju metų laiku, todėl būtina rūpintis savo sveikata.

Įvairūs gydymo būdai: nuo tepalų iki pleistrų

Pajutus pirmuosius pūslelinės požymius, rekomenduojama pažeistas vietas tepti acikloviro turinčiais ir džiovinantį poveikį sukeliančiais tepalais. Galima vartoti geriamąsias tabletes, kurios mažina viruso poveikį iš vidaus. Be abejo, pasta ar kiti vaistai, užtepti ant lūpų, grožio nesuteikia. Jau kurį laiką vaistinėse galima įsigyti specialių pleistrų, kurie ne tik gydo, malšina skausmą ir dilgčiojimą, bet ir nesudarko išvaizdos. Naujausios technologijos – savaime ištirpstantys pleistrai. Jų privalumas tas, kad pleistro nereikia nuplėšti, o tai visada yra skausminga.

Natūralios priemonės, jei neturite vaistų

  • Pažeistą vietą tepkite dantų pasta su cinku.
  • Dėkite česnako ekstrakto ir alavijų sulčių kompresus.
  • Šaldykite ledo gabalėliais.

Imkitės profilaktikos

Kadangi pūslelinė dažniausiai atsiranda nusilpus organizmui, stiprinkite imunitetą: gerai išsimiegokite, nepervarkite, venkite streso ir įtampos darbe. Visai tai labai silpnina organizmo atsparumą virusams ir infekcijoms. Pasirūpinkite, kad jūsų mityba būtų visavertė – valgykite daug daržovių ir vaisių. Jei pastebite, kad pūslelinė kartojasi dažnai, pravartu pavartoti imuninę sistemą stiprinančių preparatų su ežiuole, vitaminu C, E ir A, selenu ir cinku.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 1)

Viktoras Šneideraitis. Iš Šilutės.
Parašė Svečias 2020-12-09 20:46:03
Deja priklausau tai 95% žmonijos populiacijai, kuri yra herpes nešiotojai. Maždaug karta per kelis metus išberia lupas. Laikosi gan ilgai, gali ir netoli dviejų mėnesių. Prieš kelis mėnesius ir vėl išbėrė.  
. . . . . Nutariau pavartoti saldžialapės kulkšnies degtinės antpilą. Mano nustebimui maždaug po savaitės, išbėrimas dingo. 
. . . Gal sutapimas, o gal ir ne. Nes kulkšnies prieparatai skatina interferono gamybą, kuris sutrikdo bet kokio viruso dauginimąsi. 
. . . Informacija - pamąstymui.


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos