vaistai.lt

Rotavirusinė infekcija (1038/0) 

Rotavirusinė infekcijaIndustrinėse pasaulio valstybėse mirtys dėl rotavirusinės infekcijos yra retos, tačiau ir šiose šalyse problema išlieka aktuali dėl didelių ekonominių nuostolių bei daromos žalos visuomenės sveikatai ir gyvenimo kokybei. Virusinės kilmės vaikų viduriavimai yra viena dažniausių visuomenės sveikatos problemų. Nuo 1973 m., kai buvo atrastas rotavirusas, iki šių dienų pripažįstama, jog šis sukėlėjas yra pats dažniausias patogenas, visame pasaulyje sukeliantis sunkų ūminį kūdikių ir mažų vaikų viduriavimą.

Apskaičiuota, kad vien Europos Sąjungos valstybėse kasmet rotavirusine infekcija suserga apie 3,6 mln. vaikų iki 5 metų amžiaus, 87 tūkst. iš jų prireikia gydymo ligoninėje ir beveik 700 tūkst. kreipiasi į gydytojus.2 Lietuvoje kasmet užregistruojama nuo 2 iki 4 tūkst. rotavirusinės infekcijos atvejų, apie 80 proc. šių atvejų susirgusieji gydomi ligoninėse. Tačiau tai tik ledkalnio viršūnė, nes lengvomis formomis sergantys asmenys į oficialią statistiką nepatenka.

Nepaisant pastaraisiais dešimtmečiais pagerėjusių sanitarinių sąlygų ir atsiradusių veiksmingų specifinių profilaktikos priemonių, sergamumas rotavirusine infekcija išlieka didelis. Ši infekcija – viena iš dažniausiai registruojamų žarnyno infekcijų visoje Lietuvoje.

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net






Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos