vaistai.lt

SAM dėl bendradarbiavimo kreipėsi į avialinijas (496/0) 

SAM dėl bendradarbiavimo kreipėsi į avialinijasSveikatos apsaugos ministerija (SAM), reaguodama į tai, kad Europoje sparčiai daugėja naujojo koronaviruso (COVID-19) atvejų, kreipėsi į avialinijas, prašydama rinkti informaciją apie keleivius, į Lietuvą atvykusius iš Milano, Veronos ir Trevizo oro uostų. Tokie prašymai išplatini „GetJet Airlines“, „Ryanair“, Wizz Air.

Kartu prašoma sudaryti galimybes Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistams patekti į nusileidusius orlaivius tam, kad keleiviams laiku ir tinkamai būtų suteikta visa informacija, atlikti temperatūros matavimai ir kiti tokiu atveju reikalingi veiksmai, siekiant užtikrinti visuomenės sveikatą.

SAM primena, kad neseniai iš Kinijos ar Šiaurės Italijos (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionų) sugrįžusiesiems 14 dienų nuo paskutinės buvimo šiose šalyse dienos rekomenduojama likti namuose ir stebėti savo sveikatą. Tuo metu, pajutus į gripą panašius simptomus, tokie žmonės nedelsiant turėtų skambinti bendruoju pagalbos tarnybų telefonu 112.

Be to, visų keliautojų, per pastarąsias dvi savaites buvusių ne tik Kinijoje, bet ir minėtuose Šiaurės Italijos regionuose, taip pat prašoma registruotis užpildant NVSC interneto svetainėje pateikiamą anketą bei dvi savaites vengti artimų socialinių kontaktų.

Sveikatos apsaugos ministerijos kreipimasis į avialinijas.

 

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos