vaistai.lt

SAM ir toliau rekomenduoja laikytis Ekstremalių situacijų komisijos rekomendacijų (596/0) 

SAM ir toliau rekomenduoja laikytis Ekstremalių situacijų komisijos rekomendacijųNors situacija yra valdoma, gaisras yra lokalizuotas ir oro tarša tikėtina mažėja, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir toliau rekomenduoja laikytis Ekstremalių situacijų komisijos rekomendacijų, kuriomis siekiama apsaugoti brangiausią turtą – gyventojų sveikatą!

„Mūsų kolegos, atsakingi už visuomenės sveikatą, įvykio vietoje dirba nuo pirmos dienos, vertina situaciją ir informuoja Alytaus bei Alytaus regiono gyventojus. Tad, esant naujausiai Nacionalinio visuomenes sveikatos centro (NVSC) informacijai, ja pasidalinsime ir SAM kanaluose, kad ji pasiektų kuo daugiau žmonių, kuriems ji gali būti aktuali“, – sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Labai svarbu suprasti tai, kad padangų gaisro gesinimo darbai trunka ilgesnį laiką, nei įprasto gaisro ir net kai vizualiai nesimato degimo, padangos vis dar smilksta, į aplinkos orą skirdamos pavojingas sveikatai medžiagas.

Nuo smilkstančių padangų į aplinką patenka daug daugiau kenksmingų cheminių medžiagų lyginant su degančiomis, nes smilkstant yra žemesnė temperatūra ir teršalai nesudega.

Jeigu jaučiamas specifinis gumos degėsių kvapas rekomenduojame vengti būti lauke, tai pat atkreipiame dėmesį, kad kvėpavimo takų kaukės (respiratoriai) ne visuomet apsaugo nuo cheminių medžiagų kenksmingo poveikio sveikatai.

Taip pat pakartotinai primename ankstesnes NVSC rekomendacijas vietiniams gyventojams:

  • Tie, kurie jaučia tiesioginį poveikį ar diskomfortą (mato juodus dūmus, uodžią specifinį kvapą), evakuotis į priešvėjinę gaisrui vietą. Ypač rekomenduojame pasišalinti iš gaisro dūmų paveiktų teritorijų besilaukiančioms, maitinančioms motinoms kartu su kūdikiais.
  • Visiems būti gerai izoliuotuose uždarose patalpose, užsidarius langus.
  • Jei patalpose yra mechaninė oro vėdinimo sistema, kondicionavimas ar rekuperacija, išjungti šių sistemų įrenginius.
  • Nevartoti maistui lauke augančių vaisių daržovių, javų.
    Visus lauke esančius daiktus, su kuriais kontaktuojama (lauko baldus, automobilius ir pan.) gerai nuplauti.
  • Alytaus miesto ir aplinkinių vietovių mokyklose neorganizuoti kūno kultūros pamokų lauke, darželiuose nevesti vaikų į lauką.
  • Apsaugoti nuo taršos vandens šaltinius: sandariai uždengti šulinius ir nenaudoti jų vandens maistui.

 

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos