vaistai.lt

Saldus miegas ir gera savijauta: ar yra ryšys? (896/0) 

Saldus miegas ir gera savijauta: ar yra ryšys?Varviko universiteto (The University of Warwick in England) mokslininkai teigia, kad geras miegas turi tokią pat naudą sveikatai kaip laimė, patiriama laimėjus loterijoje, – rašo upi.com.

Tyrėjai 4 metus analizavo daugiau nei 30 500 žmonių miegojimo įpročius ir priėjo prie išvados, kad gera miego kokybė lemia tokį psichologinės ir fizinės būklės pagerėjimą, pakylėjimą, kokį patiria žmogus laimėjęs maždaug 250000 dolerių.

Mokslininkų komanda iš Varviko universiteto Psichologijos katedros patvirtino, kad galiausiai svarbi yra miego kokybė, o ne kiek valandų jam skiriate.

Studijos dalyviai pildė klausimyną (The General Health Questionnaire, GHQ) ir trumpą būklės vertinimo testą, kuriuos įprastai naudoja psichologai, stengdamiesi suprasti žmogaus savijautą. Pastebėta, kad žmonių, kurie bent dviem balais geriau nei kiti vertino savo miego kokybę, būklė prilygsta tiems, kurie būna baigę 8 savaičių trukmės psichoterapijos kursą.

Studija atskleidė, kad žmonės, kurie skundžiasi miego trūkumu, prasta jo kokybe ar dažnai griebiasi migdomųjų. pasižymi prastesne tiek emocine, tiek fizine būkle.

„Žinoma, mes dar toli nuo neabejotinų išvadų, patvirtinančių egzistuojantį priežastinį ryšį, tačiau gauti rezultatai rodo, jog pagerėjusi miego kokybė nulemia ir visapusišką sveikatos pagerėjimą“, – pranešime spaudai komentavo tyrimo autoriai.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos