vaistai.lt

Salmoneliozės protrūkiai Panevėžio ir Šiaulių miestų vaikų darželiuose (806/0) 

Salmoneliozės protrūkiai Panevėžio ir Šiaulių miestų vaikų darželiuoseUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro lapkričio 6 d. duomenimis, Panevėžio ir Šiaulių vaikų darželiuose salmonelioze serga vienuolika vaikų.

Panevėžio miesto lopšelyje-darželyje serga 6 vaikai. Iš jų – keturi gydomi ligoninėje.

Nustatyta, kad visi ligoniai susirgo spalio 27-31 dienomis. Pirminiais duomenimis, keturiems ligoniams išskirti S. enteritidis sukėlėjai.

Šiaulių miesto lopšelyje-darželyje serga 5 vaikai, kurie visi gydomi ligoninėje. Nustatyta, kad vaikai susirgo spalio 31 – lapkričio 2 dienomis. Atlikus laboratorinius tyrimus, keturiems vaikams išaugintas S. enteritidis sukėlėjas.
 
Liga vaikams pasireiškė pykinimu, vėmimu, viduriavimu ir aukšta temperatūra (iki 39-40°C).

Informacija apie židinius perduota Panevėžio ir Šiaulių valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

Židinių epidemiologiniai tyrimai tęsiami.

Plačiau apie salmoneliozę skaitykite čia.
 
Nacionalinėje konferencijoje – užkrečiamųjų ligų aktualijos
 
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras kartu su Sveikatos apsaugos ministerija ir Vilniaus universitetu š.m. lapkričio 29–30 d. organizuoja 6-ąją nacionalinę užkrečiamųjų ligų konferenciją, kuri vyks Vilniaus universiteto Medicinos fakultete, M.K.Čiurlionio g. 21., Vilnius.
 
Konferencijoje bus aptariamos vakcinomis valdomos infekcijos, zoonozės ir antimikrobinis atsparumas, užkrečiamųjų ligų diagnostika, sveikatos raštingumas ir užkrečiamųjų ligų socialinės determinantės, ŽIV/AIDS ir susijusios infekcijos  (lytiškai plintančios infekcijos, virusiniai hepatitai, tuberkuliozė) bei aktualijos apie gripą: popandemio gripo epidemiologija Lietuvoje, medikų  skiepai nuo gripo ir kt.
 
Daugiau informacijos ir registraciją į konferenciją rasite čia.

 

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos