vaistai.lt

Savaitgaliais Skubios pagalbos skyriuje – pacientas kas 4 – 5 minutės (1108/0) 

 – pacientas kas 4 – Per praėjusį savaitgalį į Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Skubios pagalbos skyrių pagalbos kreipėsi apie 800 vilniečių ir miesto svečių, iš kurių beveik pusė – patyrę įvairaus sunkumo traumas. Medikai, stebėdami poilsio dienomis išaugančius pacientų srautus, nuogąstauja dėl artėjančio Joninių savaitgalio bei ragina visus, kurie ruošiasi audringai paminėti trumpiausią metų naktį, neprarasti savisaugos jausmo.

„337 traumuoti pacientai praėjusį savaitgalį. Traumos dažniausiai „vasariškos“ – rankų, kojų, pirštų nubrozdinimai, įbrėžimai, sumušimai, smulkūs sužalojimai, žaizdelės, patempimai, išbėrimai, patinimai, paraudimai ir kt.“, – savaitgalio „traumų“ didžiąją dalį sudarančią statistiką komentuoja Ligoninės gydytojai ortopedai traumatologai.

Jų teigimu, tik mažesnė dalis traumų rimtesnės, dėl kurių pacientams išties vertėjo vykti į skubios pagalbos centrą. Kita dalis pacientų, susižeidusių nežymiai, pasak medikų, pagalbą kur kas greičiau būtų gavę kitose gydymo įstaigose, taip pat dirbančiose visą parą arba galėtų kreiptis į savo šeimos gydytojus.

Matydami Skubios pagalbos skyriuje savaitgaliais labai padidėjančius susižalojusių pacientų srautus, Ligoninės medikai ragina net ir poilsiaujant neprarasti budrumo, elgtis atsakingai bei primena, kad dėl gyvybei pavojaus nekeliančių traumų ar negalavimų pacientai pirmiausia galėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, o jo ne darbo metu (naktį, savaitgaliais, per šventes) – į tą gydymo įstaigą, su kuria jo šeimos gydytojas ar poliklinika yra sudarę sutartį dėl būtinosios pagalbos teikimo paslaugų jam / jai nedirbant.

Kur tiksliai galima kreiptis pagalbos smulkių sužalojimų atvejais – šios informacijos pacientai turėtų teirautis vizitų pas savo šeimos gydytoją metu arba ieškoti Vilniaus teritorinės ligonių kasos interneto svetainėje http://www.vilniaustlk.lt/index.php?id=48.

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos