vaistai.lt

Seimas patvirtino naują gydymo įstaigų vadovų darbo užmokesčio nustatymo tvarką (833/0) 

Seimas patvirtino naują gydymo įstaigų vadovų darbo užmokesčio nustatymo tvarkąSeimas priėmė Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pataisas, kuriomis nuspręsta įtvirtinti socialiai teisingesnę gydymo įstaigų vadovų darbo užmokesčio nustatymo tvarką. Už naujas nuostatas balsavo 104 Seimo nariai, susilaikė 6 parlamentarai.

Įstatymo pakeitimais nuspręsta viešųjų asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovų ir jų pavaduotojų darbo užmokesčio dydį susieti su jų vadovaujamoje įstaigoje dirbančių gydytojų ir slaugytojų darbo užmokesčiu. Tikimasi, kad toks teisinis reglamentavimas paskatins įstaigų vadovus naudoti pažangesnius vadybos metodus ir motyvuos didinti darbo užmokestį įstaigoje dirbantiems darbuotojams.

Pagal priimtas naujas nuostatas gydymo įstaigų vadovų mėnesinio darbo užmokesčio pastoviosios dalies dydis bus nustatomas praėjusių kalendorinių metų jų vadovaujamos įstaigos vieno etato gydytojų ir slaugytojų vidutinio darbo užmokesčio svertinį vidurkį dauginant iš koeficiento, kuris yra apskaičiuotas atsižvelgus į šiuos kriterijus: LNSS viešųjų įstaigų praėjusiais kalendoriniais metais iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto gautų pajamų dydį, gydytojų (įskaitant gydytojus odontologus) ir slaugytojų (įskaitant akušerius) faktiškai užimtų etatų skaičių bei gydytojų ir slaugytojų vieno mėnesio darbo užmokesčio svertinį vidurkį.

Priimtos pataisos įsigalios 2019 m. rugsėjo 1 d.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos