vaistai.lt

Seimui siūloma panaikinti Sveikos gyvensenos komisiją (492/0) 

Seimui siūloma panaikinti Sveikos gyvensenos komisijąSeimo atstovai Gabrielius Landsbergis ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė šiandien užregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūloma panaikinti Seimo įkurtą Sveikos gyvensenos komisiją, nes po šios komisijos priedanga jos vadovo organizuojama veikla kelia grėsmę visuomenės sveikatai ir saugumui.

„Seimo narys Dainius Kepenis naudojasi savo statusu, Seimo tribūna ir šia komisija skleisti melagingas ir visuomenės sveikatai ypač pavojingas sąmokslo teorijas ir sąmoningai klaidinančius teiginius apie skiepus. Tokia veikla, ypač esant tymų protrūkiui, jeigu toliau bus toleruojama ir nebus sustabdyta, kels pavojų ir visuomenės saugumui, nes prisidės prie dezinformacijos skleidimo“, – teigė G. Landsbergis.

Pasak Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, tokia Sveikos gyvensenos komisijos pirmininko veikla visiškai diskredituoja ir šią komisiją, ir Seimą, kaip instituciją.

„Parlamento rūmai ir tribūna bei ši konkreti parlamento sukurta komisija naudojama melui ir pavojingai visuomenės sveikatai propagandai skleisti. Labai apmaudu, kad „sveikos gyvensenos“ sąvoka, komisijos pirmininko iniciatyvomis, tampa diskredituojama. Deja, iš šios komisijos per pastaruosius metus neteko girdėti apčiuopiamų ir realių pasiūlymų dėl ligų prevencijos: visuomenės fizinio aktyvumo, sveikesnės mitybos įpročių skatinimo ar pan. Anaiptol, komisijos pirmininkui ji tapo platforma klaidinti visuomenę ir paneigti mokslo pasiekimus“, – pabrėžė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos