vaistai.lt

Šešiose savivaldybėse artimiausiu metu bus atliekama daugiau profilaktinių tyrimų (374/0) 

Šešiose savivaldybėse artimiausiu metu bus atliekama daugiau profilaktinių tyrimųŠešiose savivaldybėse – Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Lazdijų, Ignalinos, Šalčininkų ir Skuodo rajonų – visą savaitę bus atliekama daugiau profilaktinių tyrimų koronaviruso infekcijai (COVID-19) nustatyti nei kitose savivaldybėse. Nuo birželio 1 d. profilaktinis testavimas šalyje vykdomas pagal naująją tvarką – atsižvelgiant į savivaldybių epidemiologinius rodiklius. Per 14 dienų sergamumas koronaviruso infekcija, skaičiuojamas 100 tūkst. gyventojų, šiose savivaldybėse viršijo Lietuvos vidurkį.

Birželio 1 d. duomenimis, sergamumo Lietuvoje rodiklis yra 4,3 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų.

Pagal naująją tvarką, testavimo apimtys bus didinamos tose savivaldybėse, kuriose sergamumas yra didesnis nei šis rodiklis. Tokia situacija yra Vilniaus rajono (37,9), Lazdijų rajono (16,4), Vilniaus miesto (10,9), Ignalinos rajono (6,9), Šalčininkų rajono (6,6) ir Skuodo rajono (6,2) savivaldybėse.  Informacija apie bendrą šalies vidurkį ir sergamumą kiekvienoje konkrečioje savivaldybėje kiekvieną pirmadienį bus skelbiama Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) interneto svetainėje.

Nuo birželio 1 d. iki birželio 7 d. Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Lazdijų, Ignalinos, Šalčininkų ir Skuodo rajonų savivaldybėse profilaktiškai bus tiriami visų gydymo, taip pat globos ir slaugos įstaigų, išskyrus vaikų globos įstaigas, darbuotojai.

Ligoninėse gydomi pacientai, taip pat slaugos, globos įstaigose globojami žmonės šiose šešiose savivaldybėse bus tiriami atsitiktine tvarka. Per savaitę turės būti ištiriama nuo 5 iki 10 proc. tuo metu įstaigoje esančių pacientų ar gyventojų.

Kiti darbuotojai, kurių darbo specifika susijusi su klientų aptarnavimu, pavyzdžiui – dirbantys vaistinėse, parduotuvėse, minėtose savivaldybėse bus tiriami atsitiktine tvarka. Jų registracija bus vykdoma Karštąja koronos linija telefonu 1808, žmonės turės atvykti į mobiliuosius punktus.

Nuo birželio 1 d. profilaktinis testavimas šalyje vykdomas atsižvelgus į savivaldybės epidemiologinius rodiklius, kitaip tariant – įvertinus riziką konkrečioje savivaldybėje. Numatyta, kad toliau bus testuojami visi žmonės, kuriems pasireiškia bent vienas ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomas, t. y. temperatūra, kosulys, dusulys ir kita. Kaip ir iki šiol, bus tiriami visi naujai į ligonines planiniam gydymui, t. y. operacijoms, planinėms procedūroms, guldomi pacientai, taip pat žmonės, kuriuos ištirti nurodys Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, dirbantys infekcijos židiniuose, pavyzdžiui, kai susirgimo atvejis nustatomas bendrabučio tipo name. Be to, ir toliau tyrimai bus atliekami siekiant patvirtinti, kad žmogus jau pasveiko, vadinamieji – pakartotiniai tyrimai.

Tai reiškia, kad privalomai nebus testuojami visi be išimties iš užsienio atvykstantys ar grįžtantys keliautojai, kaip buvo iki šiol. Jie bus tikrinami tuo atveju, jei jaus koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos