vaistai.lt

Specialistų siūlymas – jungti Kaune veikiančias slaugos ligonines (690/0) 

Specialistų siūlymas – jungti Kaune veikiančias slaugos ligoninesKokybiškesnės paslaugos ir efektyvi plėtra – tai du pagrindiniai tikslai planuojant bei įgyvendinant permainas Kauno miesto savivaldybės valdomose trijose slaugos ligoninėse. Artimiausiu metu Kauno miesto taryba spręs dėl įstaigų jungimo.

Šiuo metu miesto žinioje veikia trys tokio pobūdžio įstaigos: Kauno slaugos ligoninė, Kauno Panemunės slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninė ir K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninė. Iš viso jose yra 345 vietos, o bendrai Kauno mieste – 421 slaugos lova. Tačiau to akivaizdžiai neužtenka – eilėje slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugų Kaune laukia per 400 pacientų.

Neseniai atlikta veiklos analizė parodė, kad kiekvienoje iš įstaigų iki trečdalio etatų sudaro nemedicininis personalas, o laisvų darbo vietų beveik nėra. Taigi norint gerinti paslaugų kokybę ir didinti vietų skaičių būtina imtis pokyčių. Tokią išvadą padarė speciali Kauno miesto savivaldybės sudaryta komisija. Ją sudarė savivaldybės specialistai, medikų profesinių organizacijų atstovai bei minėtų gydymo įstaigų vadovai.

„Jeigu tai užtikrins pacientams geresnes paslaugas ir leis pasirinkti, kur jiems patogiau jas gauti, tuomet šie pokyčiai labai teisingi“, – Kauno miesto planus įvertino darbo grupėje dirbanti Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo vadovė Virginija Lukšienė.

Savo pritarimą bei palaikymą permainoms išreiškė ir Jaunųjų gydytojų asociacijos valdybos pirmininkė Simona Stankevičiūtė.

„Pradėję nuo permainų Kauno poliklinikose, imamės pokyčių ir kitose savivaldybės žinioje esančiose gydymo įstaigose. Medicininės paslaugos turi būti kokybiškos ir prieinamos kiekvienam, o ypač – garbaus amžiaus žmonėms. Kaunas turi tris slaugos ligonines, kurios ilgą laiką buvo tarsi nuošalyje. Pacientų registracija jose vykdavo chaotiškai, o vietų nuolat trūkdavo. Vadinasi, turime optimizuoti įstaigų valdymą ir vykdyti plėtrą, kad jų veikla būtų kiek įmanoma efektyvesnė“, – sakė Kauno miesto mero patarėja Neringa Ivanauskienė.

Vienas pagrindinių siūlymų – sujungti visus tris juridinius asmenis į vieną administracinį vienetą. Tai leistų siekti ne tik aukštesnės kokybės, bet ir efektyvesnio valdymo bei kontrolės. Juolab kad skaidrumo stoka čia akivaizdžiai jaučiama.

Antradienį vyksiančiame Kauno miesto tarybos posėdyje bus siūloma reorganizuoti šias tris viešąsias įstaigas. Kitas priešakyje laukiantis etapas – ieškoti galimų plėtros krypčių. Planuojama slaugos ir palaikomojo gydymo įstaigose esamų vietų skaičių praplėsti maždaug 200 lovų. Tam ketinama pasitelkti Europos Sąjungos paramos lėšas. Neseniai Kaunas pristatė dar vieną naujovę – rugsėjo pabaigoje pradėjo veikti vieninga internetinė pacientų registracijos sistema į visas tris slaugos ligonines.

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos