vaistai.lt

Stanfordo universiteto mokslininkai priartėjo prie efektyviausio žinomo alergijos žemės riešutam gydymo (793/0) 

Stanfordo universiteto mokslininkai priartėjo prie efektyviausio žinomo alergijos žemės riešutam gydymoDaugybė žmonių yra alergiški kokiems nors maisto produktams. Kai kurie produktai sukelia stiprias alergines reakcijas, kurios gali baigtis ir mirtimi. Vienas iš jų - žemės riešutai. Žmonės, kurie jiems yra alergiški, turi vengti produktų su žemės riešutais, bet galbūt įmanoma šią alergiją išgydyti?

Iš tikrųjų, alergijos maistui dažnai yra pagydomos. Tas gydymas yra labai paprastas, bet gali būti skausmingas. Žmogus su medikų priežiūra turi valgyti maisto, kuriam yra alergiškas. Dozė po truputį didinama, kol kūnas nustoja taip agresyviai reaguoti į susidūrimą su alergenu. Šis procesas yra ilgas ir gali būti nemalonus, todėl daugelis žmonių tiesiog nusprendžia vengti tam tikrų maisto produktų. Stanfordo universiteto mokslininkai nusprendė pagreitinti šį procesą.

Mokslininkai tyrimo dalyviams skyrė antikūnio etokimabo (anksčiau buvo žinomas kaip ANB020). Nors visi šie žmonės kentėjo nuo stiprios alergijos žemės riešutams, 73 % iš jų po 15 dienų galėjo valgyti žemės riešutų baltymus neiššaukdami alerginės reakcijos. Tačiau kodėl?

Etokimabas blokavo baltymo IL-33 molekules. IL-33 baltymas pradeda grandininę imuninės sistemos reakciją, kuri pasireiškia kaip alerginė reakcija. Mokslininkai tai lygina su degtuko pridėjimu prie benzinu aplietos medienos, kur riešutas yra degtukas, IL-33 yra benzinas, o mediena - žmogaus kūnas. IL-33 molekulė veikia įvairiose alerginėse reakcijose, todėl ta pati antikūnių terapija galėtų padėti dideliam ratui žmonių.

Tačiau neskubėkite džiaugtis - tokia pagalba nėra galutinė. Etokimabas padėjo žmonėms - po 15 dienų 73 % dalyvių galėjo suvalgyti po riešutą. Tačiau Po 45 dienų šis skaičius nukrito iki 57 %. Šios alergijos sugrįžta, tačiau gerai bent tai, kas etokimabas nei vienam tyrimo dalyviui nesukėlė neigiamo šalutinio poveikio.

Mokslininkai norėtų pakartoti tyrimą su didesniu dalyvių skaičiumi. Šiame tyrime dalyvavo vos 20 riešutams alergiškų žmonių (15 gavo etokimabo, 5 - placebo), todėl norint daryti konkrečias išvadas ar siekti gydymo metodo patvirtinimo, reikės didesnių išsamesnių tyrimų. Mokslininkai taip pat nori patvirtinti geriausią laiką vaistų skyrimui ir dozę.

 

Parengta pagal:
Antibody injection stops peanut allergy for 2 to 6 weeks, Stanford-led study shows

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos