vaistai.lt

Studentų dėmesiui: būdai, kurie padės prisiversti mokytis (1093/0) 

Studentų dėmesiui: būdai, kurie padės prisiversti mokytisNauji studijų metai dar tik prasidėjo, o namuose jau laukia daugybė namų darbų. Tikra tiesa, kad studijų sezono pradžia yra dalykas sudėtingas – kol egzaminai dar toli, studentai mieliau renkasi ne knygą, o pramogas su bendrakursiais. Vis dėlto, tam, kad darbai nesikauptų, o sesijai atėjus nepabirtų skolos, reikia pasistengti jau dabar. Kaip suimti save į kumštį ir prisiversti mokytis kasdien?

Neatidėliokite

Pasakyti sau „pradėsiu mokytis po valandos“ yra labai paprasta. Neretai šie žodžiai per dieną pasikartoja ne kartą, kol galiausiai diena nueina veltui.

Jeigu norite pradėti mokytis rimtai, neatidėliokite to, teisindamiesi dar viena misija žaidžiant vaizdo žaidimą ar mėgstama televizijos laida. Prisiversti ir pradėti – sunkiausia, o vėliau tai tampa įprasta ir nereikalauja tiek daug pastangų, kaip iš pradžių.

Motyvuokite save

Vidinė motyvacija, siekiant gerų rezultatų, yra labai svarbi, todėl stenkitės jau ryte būti geros nuotaikos ir ryžtingai nusiteikę. Kiekvienas žino, kas jį motyvuoja geriausiai, tačiau tokie būdai kaip užvedanti muzika, įkvepiančios kalbos ar sėkmės istorijos – universalios priemonės, galinčios padėti kone kiekvienam. Dar vienas būdas – kai kurie, norėdami save motyvuoti, užsibrėžia tikslus bei pasižada save kaip nors apdovanoti juos pasiekus.

Rūpinkitės sveikata ir sportuokite

Sportas svarbus ne tik todėl, kad tik būdami sveiki galėsite nuveikti daugiau, bet ir dėl to, kad jis padeda ugdyti savidiscipliną.

Daugelis ne visada spėja deramai sekti ir prižiūrėti savo organizmą. Tokiais atvejais čia padeda jaunimui įprastos išmaniosios technologijos, pavyzdžiui, tokios programėlės, kaip „Samsung Health“, kurios reguliariai seka jūsų fizinio aktyvumo rezultatus, pataria mitybos klausimais bei specialiais pranešimais motyvuoja siekti dar daugiau.

Tegul apie tikslus žino aplinkiniai

Kai kuriuos mokytis priverčia gresiantis gėdos jausmas. Papasakokite draugams ir giminaičiams, kaip sunkiai mokotės, nes iš artėjančių egzaminų žadate gauti aukštus įvertinimus. Baimė prieš aplinkinius likti kvailio vietoje bei papildomas spaudimas, imti knygą į rankas privers net ir patį didžiausią tinginį.

Susikurkite tinkamą atmosferą

Susiraskite tylią vietą, kurioje nebus galimybės žaisti vaizdo žaidimus, žiūrėti televiziją, naršyti socialiniuose tinkluose ar šnekučiuotis su draugais. Tam puikiai tinka bibliotekos ar įvairūs darbo kambariai, kita vertus, net ir ten ne visuomet pavyksta susikaupti, ypač jei mokantis reikalingas kompiuteris bei internetas. Jei iš tiesų neatsispiriate pagundai nuolat tikrinti „Facebook“ paskyrą ar naudotis kompiuteriu pramoginiais tikslais, atsisiųskite vieną iš produktyvumui didinti skirtų programų, laikinai užblokuojančių pasirinktas internetines svetaines.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos