vaistai.lt

Su prekybos įmonių atstovais aptartos įgyvendinamos priemonės dėl COVID-19 (361/0) 

Su prekybos įmonių atstovais aptartos įgyvendinamos priemonės dėl COVID-19Šiandien Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) vyko pasitarimas su didžiųjų Lietuvos prekybos centrų – „Maxima“, „IKI“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“ atstovais, kuriame daugiausia kalbėta apie prekybos centrų įgyvendinamas priemones, numatytas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų sprendime.

VMVT direktoriaus pavaduotoja Jurgita Bakasėnienė pabrėžė, kad šalyje daugėjant susirgimų koronavirusine infekcija atvejų skaičiui, tikslinės inspektorių patikros tiek prekybos, tiek ir viešojo maitinimo vietose dažnės. Pastaruoju metu tikslinius patikrinimus visoje šalyje VMVT vykdo kartu su vietos savivaldybių administracijų atstovais, pareigūnai lankosi ir pirkėjų piko valandomis, savaitgaliais.

„Karantino laikotarpio patikrų rezultatai rodė, kad didžioji dalis prekybininkų privalomų higienos ir maisto saugos reikalavimų laikėsi labai atsakingai, iškėlėte aukštą kartelę. Tačiau Lietuvoje augant naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcijų atvejų skaičiui negalima atsipalaiduoti. Operacijų vadovo įpareigojimai ir rekomendacijos toliau galioja, todėl tiek prekybos maistu įmonėse, tiek ir viešojo maitinimo įstaigose dirbančių darbuotojų ir klientų apsaugai nuo plintančio viruso turi būti skiriamas maksimalus dėmesys“, – sakė VMVT direktoriaus pavaduotoja J. Bakasėnienė.

Pasitarime atkreiptas dėmesys į poreikį sustiprinti dažnai liečiamų paviršių (ypač pirkėjų krepšelių, vežimėlių) valymą ir dezinfekciją, privalomą pirkėjų ir lankytojų srautų reguliavimą, atsižvelgiant į parduotuvių plotą, siekiant išvengti grūsčių, taip pat užtikrinti pakankamą kiekį priemonių, skirtų lankytojams dezinfekuoti rankas, platinti informaciją, atkreipiančią lankytojų dėmesį į asmens higienos laikymosi ir kaukių dėvėjimo būtinybę.

Pasitarime taip pat pastebėta, kad profesionaliam naudojimui skirti biocidai (dezinfekantai) privalo būti autorizuoti Lietuvoje, kaip tai numato ES teisės aktai. Be to, jie turi būti naudojami pagal paskirtį ir peržinklinti (nurodant tinkamumo vartoti terminą ir pan.), jeigu yra išpilstomi mažesniais kiekiais.

Susitikime dalyvavę didžiųjų prekybos tinklų atstovai kėlė klausimų, pavyzdžiui, kad prekybininkams nėra aišku, kaip elgtis su negalią turinčiais žmonėmis, jei jie dėl savo sveikatos būklės negali dėvėti kaukės arba kaukės dėvėjimas galėtų pakenkti negalią turinčiojo sveikatai. Šiuo metu dažniausiai apsilankymų prekybos vietose metu jų tiesiog prašoma parodyti negalią patvirtinantį dokomentą, o tokiais atvejais, kai asmenys su savimi šio dokumento neturi, tiesiog geranoriškai yra pasiūloma apsauginė kaukė.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos