vaistai.lt

Sunkiausio pasaulio žmogaus istorija: kaip jo kūne atsirado daugiau nei 400 kg vandens? (547/0) 

Sunkiausio pasaulio žmogaus istorija: kaip jo kūne atsirado daugiau nei 400 kg vandens?Žmogus per dieną nesustorėja. Tai yra ilgas procesas, dažnai lydimas depresijos, priklausomybės maistui ar netgi vaikystės traumų. Štai Jonas Broweris Minnochas sirgo liga, nors negalima sakyti, kad jis nebuvo didelis maisto mėgėjas.

Jei pažvelgsite į sunkiausių visų laikų žmonių sąrašą, pastebėsite, kad daugelis tų žmonių yra negyvi. Jie mirė įžengę į ketvirtą ar penktą dešimtį, dauguma dėl širdies sveikatos sutrikimų. Išgyvenusieji numetė svorio. Khalidas bin Mohsen Shaari, Saudo Arabijos gyventojas, 2013 metais svėrė 610 kg, o štai 2017-aisiais - 68. Tačiau jis buvo tik antrasis sunkiausias visų laikų žmogus.

Pats sunkiausias buvo amerikietis Jonas Broweris Minnochas, gimęs 1941 metais. Būdamas dvylikos jis jau svėrė 133 kg - retas šio straipsnio skaitytojas svarstyklėse yra matęs tokius skaičius. 1978 metais dėl širdies ritmo sutrikimų jis pateko į ligoninę. Na, ne pateko - buvo atvežtas kaip sunkiausias krovinys. Tuomet jis svėrė apie 640 kg.

Minnochas tąkart išgyveno, tačiau pats suprato, kad laiko liko nedaug. Tais pačiais metais jis susituokė su vos 50 kg sveriančia Jeannette, pora vėliau susilaukė dviejų vaikų. Minnochas norėjo gyventi kaip visi, tačiau jis nebuvo kaip visi - 640 kg kūne buvo apie 408 kg vandens.

Minnochas sirgo bendra edema - jo kūnas kaupė skysčius. Aišku, nepadėjo ir tai, kad jis mėgo greitą maistą, tačiau edema reiškė, kad numesti svorio nebus lengva. Tiesą sakant, net atsigulti į ligoninę nebuvo lengva. Vyrą kėlė 12 ugniagesių, specialiai jam buvo sustumtos dvi ligoninės lovos. Kai prireikdavo keisti patalynę, Minnochą paversdavo net 13 seselių. Aišku, tai stipriai veikė ir paties Minnocho psichiką - visiškai nepriklausomybę praradęs vyras buvo įkalintas savo kūne.

Tačiau per 16 mėnesių ligoninėje jam pavyko atsikratyti 419 kilogramų. Deja, tačiau šis pokytis buvo trumpalaikis - 1981 metais Minnochas vėl svėrė 432 kg. Gydytojai tuomet įvertino jo sveikatos būklę ir nepagydomą edemą - tęsti gydymo nebuvo prasmės. Minnochas mirė sulaukęs 41 metų 1983 m.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos