vaistai.lt

Svajojate apie stiprius plaukus ir nagus? 10 produktų, kuriuos turėtumėte valgyti (1397/0) 

Užkietėję grybautojai jau spėjo prisirinkti pirmųjų miško gėrybių ir jomis pasidžiaugti. Tačiau visiems neprošal prisiminti, kuo grybai naudingi ir kaip juos tinkamai apdoroti.Kuri gi moteris nesvajoja apie žvilgančius plaukus ir stiprius nagus – stipriausius grožio ginklus. Jei subalansuosite mitybą, ši jūsų svajonė išsipildys.

Tam, kad pasirūpintumėte storais ir sveikais plaukais bei nagais, nereikia savo šaldytuvo perpildyti įvairių rūšių maisto produktais. Plaukai ir nagai sudaryti iš tos pačios medžiagos – keratino, todėl manoma, jog tiek plaukus, tiek nagus pamaitina tos pačios maisto medžiagos. Pateikiame sąrašą produktų, kurie padės turėti sveikus, storus plaukus ir nagus be didelio vargo.

Raudona mėsa

Sultingas raudonos mėsos kepsnys savo sudėtyje turi ne tik labai daug proteinų, tačiau ir geležies, kuri reikalinga gerai plaukų ir nagų būklei palaikyti. Žinoma, tai nereiškia, kad kiekvieną savaitės dieną turėtumėte valgyti mėsą, kadangi ji turi daug sočiųjų riebalų, kurie gali sukelti širdies ligas ar net diabetą. Daugiausiai naudos iš raudonos mėsos gausite valgydamos ją kartą per savaitę.

Mėlynės

Antioksidantai, kurių daugiausiai iš visų vaisių randama mėlynėse, apsaugo kūno ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos. Jie suaktyvina streso hormonus ir sukelia uždegimus, taip neigiamai paveikdami viso kūno ląsteles, iš kurių dalis atsakingos už jūsų plaukų ir nagų būklę.

Austrės

Valgydami austres gauname daugiau cinko, kuris padeda gamintis proteinams, svarbiems gerai plaukų ir nagų būklei palaikyti. Neturite galimybės valgyti austrių? Tuomet valgykite jautieną, vištieną ar keptas pupeles, kurios taip pat suteiks tų pačių medžiagų, kurių yra austrėse.

Pienas

Keletas atliktų mokslinių tyrimų teigia, jog plaukų slinkimas ir vitamino D trūkumas – tarpusavyje susiję reiškiniai. Ne paslaptis, jog kalcis yra vienas iš pagrindinių mineralų, kuris palaiko plaukų ir nagų stiprumą. Kad organizmas pasisavintų šį mineralą, mums reikalingas vitaminas D. Abu šiuos mineralus galime rasti piene.

Kiaušiniai

Kiaušiniai – proteinų, vitamino D ir biotino šaltinis. Biotinas, kuris yra B grupės vitaminas, prisideda prie keratino gamybos. Pastebėta, jog žmonės, kuriems organizme trūksta biotino, turi silpnus plaukus bei nagus.

Lašiša

Lašišoje gausu ne tik proteinų ir biotino, omega-3 riebalų rūgščių, kurios sumažina uždegimų riziką, ir palaiko sveiką, drėgmės prisotintą odą. Jei bus sveika galvos oda, turėsite ir sveikus plaukus.

Braziliški riešutai

Braziliški riešutai – seleno šaltinis. Šis mineralas atsakingas už plaukų augimo skatinimą, kadangi savo sudėtyje yra daug proteinų. Nacionalinis sveikatos institutas teigia, jog 6–8 suvalgyti riešutai per dieną sudaro beveik 80 proc. visos rekomenduojamos paros normos.

Graikiniai riešutai

Graikiniuose riešutuose slypi dvi medžiagos, kurios yra atsakingos už jūsų spindinčius plaukus – Omega-3 (drėkina plaukus) ir vitaminas E (atkuria pažeistus plaukų folikulus). Be to, šių riešutų sudėtyje yra vario, kuris padeda palaikyti spindinčią natūralią plaukų spalvą ir apsaugo nuo ankstyvo žilimo.

Migdolai

Migdolai ne tik proteino šaltinis – juose gausu magnio, kuris stiprina plaukų ir nagų struktūrą. Nelygus nagų paviršius, nusėtas iškilusiomis briaunomis gali būti šios maistingos medžiagos trūkumo signalas.
Kokosų aliejus

Tepkite kokosų aliejų tiesiai ant savo plaukų ir kaipmat atkursite pažeistus plaukus. Šis proteino šaltinis giliai įsiskverbia į plauko struktūrą ir pamaitina, todėl galėsite džiaugtis spindinčiais ir plaukais.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos